Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зареєстрований:
21 квітня 2020

Останній раз був на сайті:
14 березня 2023 о 01:57
Підписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
25 листопада 2020, 12:50

Скільки коштує кредит — як розрахувати вартість кредиту?

Кредит готівкою — це простий спосіб отримати додаткові гроші. Мікрофінансові компанії не вимагають вказувати, на що будуть використовуватися кошти, і жодним чином не втручатимуться в їх використання. Кожен, хто планує взяти позику, хоче, щоб вона була максимально дешевою. Переглядаючи пропозиції, слід звертати особливу увагу на вартість кредиту. Ми порадимо вам, що слід враховувати під час оцінки загальної суми до погашення і щомісячного внеску по відсотках.

Як розрахувати загальну вартість кредиту готівкою?
Спочатку може здатися, що вибрати найдешевший кредит просто та інтуїтивно зрозуміло — досить вибрати пропозицію з найнижчою відсотковою ставкою. На жаль, крім номінальної процентної ставки існує ще низка додаткових комісій та інших витрат.



Наведемо поширену формулу розрахунку відсотків по кредиту:

П = С*ВС/100*КД/ДР, де

П – сума нарахованих %;
С – сума кредиту;
ВС – відсоткова ставка по кредиту (% річних);
КД – кількість днів кредитування;
ДР – кількість днів у році.

Інформацію про вартість кредиту можна дізнатися на сайті обраної вами небанківської організації або у кредитному договорі з компанією, яка позичає кошти. Окрім того, на сайті більшості МФО знаходиться онлайн калькулятор вартості кредиту. За допомогою повзунків «сума» та «термін» обираються потрібні параметри, далі калькулятор автоматично розраховує вартість позики.


Скільки потрібно заробляти, щоб отримати позику готівкою?
Немає чітко визначеної суми, яку потрібно щомісяця заробляти, щоб можна було подати заявку на отримання позики готівкою. Практично кожна людина, яка заробляє гроші, чи на підставі трудового договору, чи працюючи неофіційно або отримує пенсію, має шанс отримати позику готівкою. Кожен банк і мікрофінансова компанія самостійно визначає терміни видачі кредитів, а кредитоспроможність кожного клієнта розраховується індивідуально.

Низький заробіток і кредит готівкою
Низька зарплата не повинна відразу виключати клієнта з обігу за грошовою позикою, але його шанси отримати її насправді невеликі. Існує неписане правило: чим вищий заробіток, тим більше шансів отримати позику. У будь-якому випадку, перш ніж прийняти остаточне рішення, банки аналізують безліч інших чинників. І може статися так, що хтось багато заробляє, але йому все одно відмовлять. На це рішення може вплинути, серед іншого, негативна кредитна історія.


Кредит готівкою — на що звернути увагу?
Під час пошуку кращої пропозиції по кредиту готівкою слід проаналізувати кілька чинників. На що слід звернути особливу увагу:

  • Комісія — деякі банки та фінансові організації стягують комісію за видачу кредиту. Варто відзначити, що іноді банки, які пропонують позики без комісії, компенсують цей збиток, накладаючи зобов’язання оформити страховку.
  • Додаткові комісії — може знадобитися відкрити рахунок в банку, в якому ви хочете взяти позику, і тоді ви повинні будете врахувати витрати на його утримання. Часто також потрібна страховка, яка захищає як банк, так і позичальника. Придбання цього виду додаткових продуктів дає нам можливість отримати кредит на більш вигідних умовах, але збільшує витрати.
  • Відсотки — кожен щомісячний платіж містить частину боргу і відсотки. Розмір відсотків обов'язково вказаний у кредитному договорі.
  • Загальна вартість позики — термін позики є фактором, що впливає на розмір позики. На практиці, чим довше період, тим вище процентна ставка. З іншого боку, більш короткий термін кредиту означає високий щомісячний платіж.
  • Фіксована або змінна процентна ставка — фіксована процентна ставка не змінюється протягом усього періоду кредиту. Найчастіше пропонується для короткострокових кредитів. Плаваюча ставка заснована на коливаннях ринкових процентних ставок.

Радимо, не позичати більше, ніж потрібно, і вносити платежі вчасно. Під час відбору кредитної організації — уважно проаналізуйте вартість і виберіть найдешевшу, з вашої точки зору, пропозицію. Слідуючи цим простим правилам, ви мінімізуєте вартість зобов’язання.

Переглядів: 1300, сегодня — 1
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися