Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зареєстрований:
21 квітня 2020

Останній раз був на сайті:
14 березня 2023 о 01:57
Підписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
23 листопада 2020, 16:28

Позика в ломбарді — позитивні та негативні моменти 

Кредити в ломбарді і зараз користуються великою популярністю. На думку багатьох, їх найбільшою перевагою є той факт, що кредитори не перевіряють кредитоспроможність клієнта. Отже, ми перевірили, що таке позики в ломбарді, яка їхня вартість і що насправді відбувається з заставою як формою забезпечення позики у ломбарді.

Що таке ломбард?
Ломбард — це спеціальна приватна установа, що дозволяє скористатися так званими забезпеченими кредитами. Назва ломбарду походить від італійських ломбардів, тобто банкірів, які займалися видачею позик у Західній Європі ще в XIV-XV століттях нашої ери.

Як ми знаємо, застава — це обмежене право власності, яке встановлюється на користь кредитора з метою забезпечення погашення зобов’язання через застосування правових норм. У випадку з ломбардом і позикою під заставу ситуація аналогічна — позика забезпечується певним товаром (зазвичай цінною річчю).



Ломбарди як місця для отримання кредиту, як і раніше досить популярні. Вони є чудовою альтернативою для всіх тих, у кого немає відповідних можливостей для отримання позики в банку, а також для тих, хто не може розраховувати на приватну позику.

Кредит в ломбарді — про що це?
Кредит в ломбарді заснований на короткостроковому (зазвичай до місяця) фінансуванні під заставу. Застава, своєю чергою, є обмеженим правом власності, встановленим на користь третьої особи — кредитора, тобто ломбарду.

Клієнт ломбарду, якому потрібне швидке вливання грошей, має можливість закласти свій товар. Зазвичай це рухома річ, наприклад, коштовний годинник або прикраса, а часто і техніка чи устаткування. Цей товар стане предметом застави ломбардної позики.



Предмет застави знаходиться в обмеженому праві кредитора (ломбарду) до погашення боргу — все за особливою угодою, яку працівник ломбарду укладає з клієнтом. Якщо кредитор поверне позикову суму, він поверне закладений товар і повні права власності. Якщо ж зобов’язання не погашено, предмет застави переходить до особистої власності кредитора.

Переваги та недоліки кредитів в ломбарді
Позики в ломбарді вважаються вкрай дорогими та невигідними. Попри це, багато споживачів кожен день вирішують закласти свої речі та підписати договір позики в ломбарді. Адже у цього продукту, як і у будь-якого іншого, є як погані, так і хороші сторони.

Кредити в ломбарді видаються тільки під заставу. На жаль, така форма забезпечення доступна не всім. Причому кредит може бути виданий тільки на ту суму, в яку працівник ломбарду оцінить предмет застави. Як відомо, на практиці оцінка зазвичай істотно знижується.



Окрім того, варто відзначити, що кредити в ломбарді зазвичай дорогі (окрім високих процентних ставок, є багато додаткових витрат), а термін їх погашення відносно короткий (стандартний до 31 дня). У разі непогашення дебіторської заборгованості в установлений строк закладений товар відразу ж стає власністю кредитора — це теж значний ризик.

З іншого боку, кредити в ломбардах видаються практично відразу — досить документа, який посвідчує особу. Ні дієздатність, ні кредитоспроможність клієнта не перевіряються – адже ломбард не хоче, щоб кредитор виплачував позику (в «гіршому випадку» предмет застави переходить до ломбарду). Тому позики в ломбарді — альтернатива позиці в банках.

Якщо вам нема чого надати в залог або вас не влаштовує відсоток в ломбарді — радимо звернутися до небанківських фінансових організацій. Вони готові фінансово допомогти громадянам України на взаємовигідних умовах. Та не вимагають ідеальної кредитної історії, застави чи довідки з місця роботи.

Переглядів: 1984, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися