Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 грудня 2020, 16:48

Як заробити на зростаючій бульбашці акцій росту

Останнє десятиріччя виявилося не найкращим для прихильників вартісного інвестування, вважають фахівці з розподілу активів в компанії GMO, співзасновником якої є легендарний інвестор Джеремі Грентем.

Ринок акцій, купити акції, акції росту, акції вартості, інвестувати, інвестиції, гроші, фондовий ринок, дохід
фото: investingnotes.trade

Проте, завдяки новій стратегії, можна скористатися перевагами бульбашки, що надувається, серед акцій зростання, пише Financial One. «Мінфін» виділив головне.

Акції вартості

Бен Інкер та Джон Піз з GMO у щоквартальному інвестиційному листі фірми пишуть: «Останні роки і правда виявилися пекельними для акцій вартості. Вже довгий час акції вартості розчаровують інвесторів, при цьому за останні 12 місяців вони продемонстрували найгірші результати в історії».

Акції вартості — це акції компаній, які відповідно до різних показників торгуються нижче своєї реальної вартості. Вони часто недооцінені ринком з яких-небудь причин. Акції зростання — це акції компаній, які, як очікується, перевершать своїх конкурентів через більш швидке зростання виручки або прибутку.

Останніми роками акції вартості показували плачевну динаміку, в той час як акції зростання встановлювали все нові рекорди. На думку експертів GMO, все це призвело до утворення бульбашки на ринку акцій зростання.

Читайте також: Акції Tesla і Facebook будуть продавати в Україні: чи варто їх купувати тут

Стратегія розподілу капіталу

У другій частині листа голова GMO з розподілу активів Інкер виклав нову «стратегію розподілу капіталу», за допомогою якої інвестори зможуть отримати вигоду від бульбашки, що луснула.

Стратегія передбачає відкриття довгої позиції за акціями, які вважаються дешевими, і в той же час короткої позиції за акціями, які вважаються дорогими і займають значну частку в індексах акцій зростання.

До кінця третього кварталу на частку Apple припадало близько 11% індексу Russell 1000 Growth, в той час як на частку членів групи «FAANGM» — Facebook, Apple, Amazon.com, Netflix, Google та Microsoft — близько 40%.

«Навіть якщо припустити, що вартість Apple або FAANGM значно переоцінена, все одно існує високий шанс на те, що ці компанії зможуть перевершити ринок, незважаючи на цей факт. Невже ви хочете, щоб прорахунок щодо однієї або декількох компаній пробив пролом в ефективності вашої стратегії?» — розповідає Інкер.

Читайте також: В гривні слід тримати половину своїх заощаджень

Інвестиційний підхід

Інвестиційний підхід Інкера полягає в обмеженні як ваги акцій окремо взятих компаній, так і впливу упереджень на користь або проти галузей, секторів та інших факторів дохідності.

Для інвесторів, які все ще вірять в концепцію повернення до середнього значення, ця стратегія може стати способом «надати імпульс» портфелю, в якому вже закладена упередженість до вартості, вважає експерт.

Для тих, хто більше не вірить або, можливо, ніколи не вірив в повернення до середнього, так званий «довго-короткий» портфель акцій вартості і зростання повинен принести позитивну дохідність, яка трохи перевищить очікувану, якщо відносні оцінки будуть стабільними. Якщо спреди вартості продовжать розширюватися, інвестор може зазнати збитків, але, якщо ж спред звузиться, стратегія принесе величезний прибуток.

У той же час відбулося ослаблення долара США, крива дохідності стала більш крутою, а ціни на сировинні товари зросли.

Читайте також: Три сценарії, які можуть шокувати інвесторів у 2021 році

Що все це означає

За словами стратега Raymond James Тевіса Маккорта, те, що відбувається на ринку, «свідчить про впевненість інвесторів у сильному економічному зростанні у 2021 році, обумовленому відновленням роботи економіки і величезної кількості грошей на банківських рахунках, які будуть задіяні в реальній економіці у 2021 році».

Аналітик також додав, що увага інвесторів зосереджена на новому пакеті стимулюючих заходів, який «тільки збільшує шанси на стійке зростання у 2021 році у міру повного відновлення економіки».

Коментарі - 7

+
+15
Юрий Новокрещенов
Юрий Новокрещенов
14 грудня 2020, 9:53
#
От этого желания зарабатывать на пузырях одни беды. Нет предела человеческой жадности. Сначала все гребут мешками от этих пузырей, а потом годами живут в рецессии и кризисах.
+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
14 грудня 2020, 10:00
#
Стратегии торговли на фондовом рынке:

https://www.youtube.com/watch?v=T0jbgtAF2aI

Подписывайтесь на youtube-канал «Минфин»,

оставляйте комментарии под новым видео ;)
+
+36
dealecito
dealecito
14 грудня 2020, 11:03
#
А в нас люди звичайно найрозумніші і добре знають про всі ці «піраміди» і «бульбашки» для лохів, тому й менше 1% інвестує у фондовий ринок. Немає дурних. Правда й кінцевий результат відповідний, середньостатистичний американець вкладає в акції й фонди невелику суму щомісяця і виходить на пенсію багатою людиною, а ми черговий раз виправдовуємося кризами, переоціненим ринком, бульбашкою яка скоро лусне (навіть якщо й лусне, то ринок через рік-два відновиться й продовжить зростання), ну й звичайно «долару настав кінець» - ця пісня звучить вже майже 80 років. Тому живи сьогоднішнім днем, витрачай 100% свого доходу і не інвестуй нікуди, так безпечніше.
+
+9
AlSaher
AlSaher
14 грудня 2020, 11:27
#
+100000

Самые умные и самые бедные. Зато у каждого 10 теорий на все случаи жизни.
+
+33
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
14 грудня 2020, 12:09
#
Справді, лохи, але не ті, хто інвестує, а ті, хто соп...лі жує. Звісно, ризик є, але і вихлоп не слабий. Треба мати відповідний маніменеджмент. Наприклад, в листопаді мої інвестиції принесли 4%... їх я вкладаю в ризиковані активи, основну суму в середні та низькі ризики. Але покласти під матрас, то матимеш лиш ризики втратити гроші як від інфляції, так і від злодіїв. Натомість ніякого прибутку. Але в США лохи живуть, а у нас генії виживають... то може геніальність то не так вже й добре? А може то не така вже й геніальність, може то ми інші свої особливості превозносимо?
+
+27
bonv
bonv
14 грудня 2020, 13:21
#
Эволюция зарплаты - от насмешки до откровенного хохота...
+
0
1112VFRFH
1112VFRFH
14 грудня 2020, 19:50
#
,,мінфін"досить вже тормозити,виручка-це про допомогу\\українськаНЕросійська\\Українською-В И Т О Р Г
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися