Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 грудня 2020, 15:33

EURUSD: учасники ринку очікують нової порції новин

За повідомленням відділу аналітики компанії Alpari, у вівторок 1 грудня, торги по євро закрилися зростанням. Євро подорожчав до долара на 1,21% до 1,2067. Ціна стала підвищуватися на азіатській сесії після виходу відмінних даних з ділової активності у виробництві в Китаї і вирішенні РБА зберегти монетарну політику. На європейській сесії продавці намагалися відновити спадний рух, але зустрілися з покупками євро на американській сесії.

Долар потрапив під тиск з кількох причин:

  1. Подорожчання фунта на 80 пунктів, до 1,3441. Том Ньютон Данн з Times Radio заявив, що Великобританія і Європейський Союз можуть укласти угоду до кінця тижня.
  2. Міністр фінансів США Стів Мнучін і спікер Палати представників Ненсі Пелосі відновили переговори щодо пакету допомоги від COVID — 19.
  3. Виробничий індекс ISM знизився до 57,5 ​​в листопаді проти 59,3 в жовтні (прогноз був 58). Причому компонент зайнятості знизився до 48,4 проти попереднього значення 53,2. Є над чим замислитися, так як в п'ятницю вийде офіційний звіт по ринку праці в США (non-farm payrolls).
  4. Голова ФРС Джером Пауелл заявив, що ФРС не буде підвищувати ставки заздалегідь, поки не побачить інфляцію.

Трейдери чіплялися за будь-які новини, які підвищували апетит до ризику, ігноруючи проблеми в ЄС і відсутність прогресу на переговорах по Брекзіту (є тільки обіцянки, які ми чуємо протягом чотирьох років).

Глава ЄЦБ Крістін Лагард заявила, що останні цифри показують, що економіка зазнає труднощів. Регулятор буде коригувати деякі інструменти для підтримки економіки, щоб вона швидше одужала після пандемії.

Запланована статистика (GMT + 3):

О 13:00 єврозона представить індекс цін виробників за жовтень, і повідомить про зміну рівня безробіття за жовтень.
О 16:15 США оголосять про зміну числа зайнятих від ADP за листопад.
О 16:30 Канада заявить про зміну рівня продуктивності праці за третій квартал.
О 18:00 з промовою виступить голова ФРС Джером Пауелл.
О 18:30 США повідомлять про зміну запасів нафти за даними міністерства енергетики.
О 22:00 в США відбудеться публікація економічного огляду ФРС по регіонах «Бежева Книга».

1

Поточна ситуація:

На серії негативних новин для долара, «евробики» скасували розворотний свічковий патерн за 30 листопада. На тлі підвищеного попиту на ризикові активи євро подорожчав до 1,2084. Зростання сповільнилося в зоні між рівнями Ганна 112-135 гр. біля лінії U3 (середня лінія з періодом 55 і відхиленням 1%).

Вчорашнє зростання євро продовжилося після публікації статистики в Австралії. Квартальний показник ВВП за третій квартал склав 3,3% проти прогнозу 2,5%. Річний показник знизився на 3,8% проти прогнозу -4,5%.

З основних валют в мінусі торгуються канадський долар, франк і ієна. «Канадець» просідає на тлі зниження нафтових котирувань в очікуванні рішення ОПЕК +. Країни ОПЕК + все ще не домовилися про продовження угоди на 2021 рік.

Незважаючи на те, що ціна знаходиться в разворотной зоні 112-135 гр., Покупці отримують потужну підтримку від своїх союзників. У всіх кросах трейдери купують євро. Кроси по євро все торгуються в плюсі, що грає на руку покупцям в євро, утримуючи ціну в районі 1,2060.

З новин варто виділити звіт про зміну числа зайнятих від ADP за листопад. Він цікавий, так, як 3 грудня вийде пейролс.

МА лінія U3 знаходиться на рівні 1,2115. Якщо подивитися на чотиригодинний і денний ТФ пари NZDUSD, то євро також може рухатися вгору у вигляді пилки під лінією U3. Щоб порушити плани покупців, потрібно обрушити євро до 1,1925. Ринок живе новинами по Брекзіту і вакцинам. На багато учасники ринку закривають очі. Поки в кросах євро користується попитом, все падіння купляються. Між ціною та індикатором АТ немає «ведмежою» дивергенції. Висока ймовірність поновлення максимуму. За тренду підтримками виступають три рівні: 1,2047, 1,2030 і 1,2000.

За матеріалами Alpari

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися