Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 листопада 2020, 18:00

Будівництво нової «Дачі» триває. Проводяться внутрішні роботи

Здійснення мрії про власне велике приміщення для центру «Дача» стало ще ближчим. Будівельні роботи, які фінансує компанія Moneyveo, тривають. Станом на листопад готові стіни, проведені внутрішні комунікації, приміщення підготовлене під чистове оздоблення і навіть уже завезений кахель та майже вся сантехніка. Наразі на об’єкті утеплюють і декорують фасад.

Центр «Дача» давно став для онкохворих дітей та їхніх родин другою домівкою. Вони приїжджають сюди з усієї України. Завдяки підтримці благодійників, пацієнти та їхні рідні зупиняються тут безкоштовно у періоди лікування в київському Інституті раку.

Проте наразі «Дача» надто маленька, щоб помістити всіх, хто цього потребує. Вона орендує будинок, в якому одночасно може перебувати не більше, ніж 6-7 родин. Це лише одна третина від потрібного, іншим дітям доводиться чекати у черзі або ж орендувати дороге житло в столиці. Проєкт будівництва нової «Дачі» було започатковано для того, щоб допомогти хворим дітям та їхнім рідним.

«Ми довго йшли до непростої мети і таки наважилися на будівництво власної «Дачі», яка зможе прийняти всіх дітей-пацієнтів та їхніх батьків, а це 300 родин щороку, – розповідає президент БФ «Запорука» Наталія Оніпко. – У новому приміщенні центру буде 14 кімнат, кабінети психолога та реабілітолога, окремі санвузли, спільна велика зала, простора кухня, пандуси, двір і дитячий майданчик. До того ж нова «Дача» дозволить позбутися від видатків на орендну плату».

Нова «Дача» – це благодійне будівництво. Його організатори постійно перебувають у пошуку грошей, помічників та складних компромісів. Без підтримки небайдужих людей та приватного бізнесу все це було б неможливе. Долучитися до проєкту може кожен. Деталі ось тут. А команда Moneyveo бажає юним «дачникам» якнайшвидшого одужання.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися