Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 жовтня 2020, 12:17

EURUSD: Брекзіт і ковід тягнуть євро вниз

За повідомленням відділу аналітики компанії Alpari, у середу, 14 жовтня, торги по євро закрилися практично без зміни. Євро подорожчав на 0,02%, до 1,1745. Після падіння до 1,1720 ціна підвищувалася до 1,1771 на тлі ралі британського фунта і загального ослаблення долара США.

Британський фунт подорожчав на 201 пункт, до 1,3064, на повідомленні від агентства Bloomberg. Воно заявило, з посиланням на обізнані джерела, що Британія продовжить діалог з ЄС в спробах знайти вихід з глухого кута і укласти торговельну угоду з ЄС після закінчення дедлайну 15 жовтня, встановленого прем'єр-міністром Борисом Джонсоном.

На американській сесії курс долара трохи скорегувався. Негативний вплив на ризикові активи зробило тимчасове припинення випробувань противірусних препаратів компаніями Johnson & Johnson і Eli Lilly, а також втрата надії у інвесторів на те, що стимулюючі заходи будуть схвалені до президентських виборів в листопаді. Сумніви в цьому знову висловив секретар Казначейства Стівен Мнучін.

«На даний момент зробити щось до виборів буде складно, враховуючи, де ми знаходимося і ступінь деталізації планів, але ми збираємося продовжити роботу над цими проблемами», — сказав Мнучін.

Спікер палати представників США Ненсі Пелосі відкинула пропозицію Білого дому про пакет обсягом $ 1,8 трлн, заявивши, що воно «значно менше того, чого вимагають пандемія і рецесія».

Запланована статистика (GMT + 3):

  • Об 11:30 Британія випустить звіт про умови кредитування.
  • О 15:30 США представлять виробничий індекс ФРС-Філадельфії та індекс активності у виробничому секторі від ФРБ Нью-Йорка за жовтень, індекс цін на імпорт за вересень і повідомлять про зміну числа первинних звернень за допомогою з безробіття.
  • О 16:00 з промовою виступить заступник губернатора Банку Англії з фінансової стабільності Джон Канліфф.
  • О 16:30 Британія опублікує індекс випереджальних індикаторів за серпень.
  • О 16:45 з промовою виступить заступник губернатора Банку Канади Тімоті Лейн.
  • О 18:00 США заявлять про зміну запасів нафти за даними міністерства енергетики.
  • О 18:00 з промовою виступить член FOMC Рандал Кварлс.
  • О 18:00 з промовою виступить член FOMC Роберт Каплан.
  • О 19:00 з промовою виступить Президент ЄЦБ Крістін Лагард.

Поточна ситуація:

На торгах в Азії долар перебуває в плюсі ​​до всіх основних валют. У лідерах падіння перебувають австралійський і новозеландський долари. «Австралієць» потрапив під тиск після виступу глави РБА Лоу. Лоу зайняв більш спокійну позицію, взявши на себе зобов'язання не підвищувати процентну ставку Банку до тих пір, поки інфляція не досягне стійкого рівня в діапазоні 2-3%. Крім того, він дав свідчення про те, що подальше пом'якшення РБА спричинить за собою зниження грошової ставки до 0,1%, цільової прибутковості за три роки, а також, ймовірно, розширить покупки довгострокових облігацій.

Покупців зверху стримує балансова лінія. Через швидке поширення коронавируса і відсутність вакцини євро навряд чи покаже хороше зростання. Змінити настрої на валютному ринку можуть тільки позитивні новини по Брекзіт. А в переговорах прогресу немає.

Прем'єр-міністр Великобританії Джонсон в розмові з головою Єврокомісії Ван дер Лейен сказав, що, незважаючи на бажання укласти угоду з Євросоюзом, прогрес на переговорах за останні два тижні досягнутий не був.

У ряді країн Європи продовжують повертати обмежувальні заходи, зняті після першої хвилі коронавируса COVID-19. Закриваються ресторани, кафе і готелі.

Євро коштує 1,1737. Після вчорашнього зростання до 1,1771 внутріденна модель на годиннику вказує на зростання до 1,1785. На денному ТФ продавці починають набирати силу. Хто переможе, залежить повністю від інформації, що надходить по Брекзіту і програмі допомоги в США. Лідер республіканської більшості в Сенаті заявив, що Сенат наступного тижня голосуватиме з приводу цільового пакету заходів в розмірі $ 500 млрд.

Висновок: Ситуація на ринках залишається невизначеною. Інвестори чекають свіжих новин по Брекзіту, виборів в США і вакцинам. Для продавців мета знаходиться на 1,1695, для покупців — на 1,1785.

За матеріалами Alpari

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися