Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 жовтня 2020, 16:30

Страхова компанія ARX — найнадійніша на українському ринку

Страхова компанія ARX — № 1 за надійністю серед страхових компаній України за даними щорічного рейтингу Mind.ua.

Рейтинг складений на підставі аналізу 33 найбільших учасників ринку за попередній рік, бізнес-модель яких має ознаки «ринкової діяльності». Проводять аналіз аналітики системи для перевірки контрагентів YouControl.

Аналіз проводиться за дев'ятьма ключовими індикаторами: боргове навантаження, рівень виплат, динаміка зібраних премій і капіталу, фінансова стійкість компанії, власники і приналежність до ФПГ, рівень кептивності/схемності, ефект масштабу йоцінка МТСБУ (так званий світлофор).

Рейтинг також підтверджує, що ARX є лідером ринку страхування ризиків за обсягом зібраних чистих премій в 2017-2019 роках.

Сума валових страхових премій за підсумками 2019 року склала близько 2,3 млрд гривень. Сума зібраних страхових премій за перше півріччя 2020 року склала понад 1 млрд 252 грн, що на 12% більше в порівнянні з 2019 роком. З них премії, зібрані від фізичних осіб, становлять понад 727 млн ​​гривень, що на 8% більше, ніж в 2019 році.

На підставі даних рейтингу MIND рекомендує ARX як надійного страховика для нерухомого майна, транспорту, бізнесу або здоров'я.

В цілому ж творці рейтингу відзначають, що кількісний склад учасників страхового ринку постійно скорочується, що зв'язується із запровадженням жорсткіших заходів нагляду в процесі наближення українського законодавства до міжнародних галузевих стандартів, закріплених у низці євродиректив.Посилення нормативних вимог до достатності капіталу, ліквідності, якості страхових резервів прискорило вивід із ринку слабких та неплатоспроможних страховиків у кризові періоди.

Детальніше про рейтинг тут

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися