Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 вересня 2020, 12:03

EURUSD: ринок сформував ще одну формацію, що звужується

За повідомленням відділу аналітики компанії Alpari, в середу, 23 вересня, торги по євро завершилися зниженням. Єдина валюта подешевшала на 0,41%, до 1,1659.

Індекс долара виріс на тлі втечі з ризикових активів через тупикову ситуацію з прийняттям стимулюючих заходів в американському Конгресі, невизначеності з приводу президентських виборів в США, а також побоювання з приводу нових блокувань через швидке поширення коронавируса.

Курс британського фунта впав до найнижчого рівня з кінця липня після того, як прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон ввів у вівторок нові обмеження на ділову активність для боротьби з другою хвилею коронавіруса. Євросоюз теж стурбований другою хвилею. Влада готова переходити до активних дій і водити обмежувальні заходи.

Конгрес готовий покинути Вашингтон вже на цьому тижні до завершення виборів, не прийнявши законопроект про стимулювання економіки, який, на думку членів обох партій, бізнесу і сильно постраждалих американців, вкрай необхідний.

Крім коронавіруса, додатковим «ведмежим» фактором для єдиної валюти стали європейські індекси економічної активності PMI, які розчарували інвесторів. Курс євро знижувався до рівня $ 1,651.

Запланована статистика (GMT + 3):

  • О 15:00 Британія випустить індекс роздрібних продажів за даними Конфедерації Британських Промисловців за вересень.
  • О 15:30 США заявлять про зміну первинних звернень за допомогою з безробіття.
  • О 17:00 США повідомлять про зміну продажів новобудов за серпень. Також в цей час з промовою виступить голова Банку Англії Бейлі.

Поточна ситуація:

Ціна продовжує падати з 1,1775 у вигляді складної хвильової структури. У середу перед європейською сесією була сформована формація, що звужується. Після виходу ціни вгору, вона підвищувалася на 45 гр. до 1,1719. Там євро знову опинився під тиском через зміцнення долара і падіння фондових індексів.

Сьогодні знову сформована формація, що звужується. Є подвійна бичача дивергенція. Графічний і технічний аналіз вказують на готовність ринку до корекції, як мінімум на 67 гр. до 1,1725. Проміжний опір розташований на рівні 1,1690, що утворився з 45-го градуса, балансової лінії і верхньої лінії спадного каналу. При таких бичачих сигналах немає ніякого бажання розглядати по євро зниження, незважаючи на негативний зовнішній фон. За прогнозом метою є рівень 1,17. При різкому зростанні ціни до 1,1725 без відкату, можна розглянути корекцію до 1,1768. Але це повинна бути підтримка з боку кросів і фонових індексів.

За матеріалами Alpari

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися