Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 вересня 2020, 10:15

Goldman Sachs назвав п'ять «акцій майбутнього», які замінять FAAMG

На ринку акцій незабаром зійдуть нові зірки, а лідери минулих років, знаменитий FAAMG (Facebook, Apple, Amazon, Microsoft і Google), відійдуть на другий план. Про це пише Profinance з посиланням на головного стратега Goldman Sachs по ринку акцій США Девіда Костіна.

На ринку акцій незабаром зійдуть нові зірки, а лідери минулих років, знаменитий FAAMG (Facebook, Apple, Amazon, Microsoft і Google), відійдуть на другий план.
Фото: bloomchain.ru

Причини переоціненності FAAMG

За словами стратега, є ціла низка причин від переоціненності FAAMG і побоювань, що вони ось-ось втратять моментум зростання, до чисто структурних міркувань.

Читайте також: Що дасть Tesla другий шанс стати частиною S&P 500

Наприклад, багато керуючих активами не можуть займати позицію в акціях одного емітента, вага якого перевищує 5% їх портфеля, тоді як частка деяких технологічних супергігантів часто перевищує ті ж 5% в бенчмаркових фондових індексах.

Є й інші міркування.

Зокрема, сьогодні на частку FAAMG припадають 23% капіталізації S&P 500 і цілих 39% капіталізації Russell 1000, пише експерт.

На початку 2000-х років на піку міхура доткомів спостерігалася схожа картина, коли на частку п'яти найбільших компаній (тоді це були Microsoft, Cisco, GE, Exxon і Intel) припадали 18% капіталізації S&P 500. Однак незабаром все змінилося.

Читайте також: Як почуває себе «велика трійка» німецьких автогігантів і чи варто в них інвестувати

Через п'ять років цей показник опустився до 12%, а через двадцять років — і зовсім до 8%. При цьому частка FAAMG в капіталізації S & P 500 становила у 2000 році всього 3%, а сьогодні — вже цілих 23%.

Лише одна компанія зі старої п'ятірки лідерів ринку епохи доткомів зберегла свої позиції: це Microsoft. А Facebook, який займає гідне місце в FAAMG, увійшов в індекс S & P 500 всього вісім років тому.

Читайте також: Сім головних «не можна» для будь-якого інвестора

Висновок

Висновок з цього такий: по мірі зростання компаніям стає все важче зберігати колишні темпи розвитку, пише Девід Костін.

Крім того, з'являються і ризики втрати частки ринку внаслідок законодавчого регулювання. Наприклад, Міністерство юстиції і Федеральна торгова комісія США ведуть розслідування щодо чотирьох з п'яти компаній FAAMG, за винятком Microsoft.

Goldman Sachs шукає майбутніх зірок ринку акцій, виходячи з показників останніх років і перспектив на майбутнє. Зокрема, продажі відповідного кандидата повинні були рости на 10% протягом кожного з останніх двох років, а прогнози на майбутнє повинні мати на увазі аналогічне щорічне зростання цього показника в найближчі два роки.

У список таких кандидатів увійшла 21 компанія, після чого банк застосував другий фільтр, який полягає в тому, що ці емітенти повинні мати відношення до однієї з п'яти найбільш перспективних галузей найближчого десятиліття:

  • комп'ютеризація сфери охорони здоров'я;
  • цифрова трансформація бізнесу;
  • автоматизація робочого процесу;
  • електронна комерція та цифрові платежі
  • наука про життя (галузь охорони здоров'я, яка займається розробкою ліків і методів лікування медичних проблем, до яких схильні широкі верстви населення).

Відео: Інвестиції 2020: як заробити на акціях світових компаній

Нова п'ятірка

На виході Goldman Sachs назвав наступні п'ять компаній, які незабаром повинні стати новими зірками ринку акцій і визначити, як буде виглядати найближче десятиліття: 

  • Vertex Pharmaceuticals Incorporated (VRTX) — біотехнології;
  • Autodesk, Inc. (ADSK) — програмне забезпечення;
  • PayPal Holdings, Inc. (PYPL) — фінансові послуги;
  • Intuitive Surgical, Inc. (ISRG) — охорона здоров'я;
  • ServiceNow, Inc. (NOW) — інформаційні технології.

Нова зоряна п'ятірка отримала скорочену назву VAPIN.

Інвестиції в ОВДП: 10,25% річних + бонус від «Мінфіну»

Коментарі - 2

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 вересня 2020, 12:04
#
В Goldman Sachs тоже умеют ошибаться...
+
0
Alpenstein
Alpenstein
18 вересня 2020, 12:16
#
Также интересует вопрос, что будет с нефтегазовым сектором до 2025-го года. Если газпромовский трубный газ будет вытесняться из ЕС ближневосточным и американским LNG, то могут начаться какие-то заварухи при переделе рынка по типу гастролей композитора Вагнера.

Для Украины это может быть важнее фейсбука.

Вот список экспортных терминалов, которые under construction на восточном побережье, и это «жу» неспроста https://www.ferc.gov/sites/default/files/2020-06/lng-approved-export-new-052920.pdf

Если тут есть специалисты по энергетическому сектору - отпишите своё мнение плз.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися