Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 липня 2020, 12:08

EURUSD: продавці намагаються розвинути спадну корекцію

За повідомленням відділу аналітики компанії Alpari, в середу, 29 липня, торги по євро завершилися зростанням на 0,65%. Денна свічка закрилася на позначці 1,1791. Після дводенного засідання Комітету відкритого ринку Федеральної резервної системи США (FOMC) прийняв рішення залишити основні процентні ставки в країні на колишньому рівні. Процентна ставка по федеральних фондах знаходиться в діапазоні 0,00-0,25%.

Рішення співпало з очікуваннями учасників ринку, тому не викликало різких рухів на ринках. Особливий інтерес викликали коментарі голови ФРС США Джерома Пауелла. Пауелл заявив, що репо-операції своп-лінії з іншими центральними банками будуть продовжені до 31 березня наступного року. Він також сказав, що прискорення заражень COVID-19 заважає відновленню економіки і не може сказати, як довго це триватиме.

Ключова ставка залишиться на поточному рівні до завершення економічного шоку. Довгостроковий прогноз: за підсумками червневого засідання регулятор заявляв, що не очікує підвищення ставки до кінця 2022 року.

Фондові індекси США закрилися в середу в плюсі після засідання ФРС США. Пауелл підтвердив свою обіцянку забезпечувати підтримку економіці, доки не мине загроза коронавіруса.

Запланована статистика (GMT+3):

  • У 10:55 Німеччина повідомить про зміну рівня безробіття і числа безробітних за липень.
  • В 11:00 Німеччина заявить про зміну обсягу ВВП за другий квартал. Економічний бюлетень ЄЦБ.
  • В 12:00 єврозона оголосить про зміну рівня безробіття за червень.
  • Також представить індекс впевненості споживачів, індекс настроїв в економіці, індекс ділового оптимізму в промисловості та індекс настроїв у ділових колах за липень.
  • В 15:00 Німеччина випустить індекс споживчих цін за липень.
  • О 15:30 США заявлять про зміну обсягу ВВП за другий квартал і кількість первинних звернень за виплатами з безробіття.

Поточна ситуація:

По тренду покупці зрушили максимум з 1,1781 до 1,1806. На торгах в Азії пара знизилася до 1,1750 (трендова лінія, 45 гр.). На сьогодні у нас два сценарії. Основний сценарій – падіння через формування «подвійної вершини». Золото і криптовалюта не знижуються, а отже, покупці можуть знову зловити продавців в пастку по тренду.

З іншого боку, між індикатором АТ і ціною сформувалася «ведмежа» дивергенція. Можливо, продавці через неї активувалися. Якщо трендова лінія не встоїть, і посилиться тиск від закриття лонгів і спрацьовування захисних стопів, то варто очікувати падіння до 1,1730 (67 гр. і контрольна точка для «бичачого» тренду). Так як стохастик знаходиться знизу, то ми вибрали основним сценарієм ослаблення євро через відновлення до 1,1800/07. Прогноз зробили до закриття тижня, щоб бачити наші очікування щодо цінової моделі.

За матеріалами Alpari

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися