Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 червня 2020, 17:10

Увага! Остерігайтеся шахраїв в Instagram

Онлайн-шахраї пропонують псевдоподарунки від імені відомих фінансових компаній, у т. ч. Moneyveo. Мета: виманювання особистих даних користувачів. Маючи необхідну інформацію, злочинці можуть отримати доступ до рахунків своїх жертв або навіть оформлювати на них кредити.

Через приватні повідомлення шахраї звертаються до підписників компаній в Instagram і пропонують у подарунок гроші. Далі просять надати конфіденційні дані, які буцімто потрібні для передання коштів. Часу на роздуми не лишають – одразу попереджають: зважуйтеся зараз, інакше «бонус» перейде іншій особі.

Як не стати жертвою онлайн-злочинців?

Компанія Moneyveo нагадує: в жодному разі нікому не повідомляйте свою конфіденційну інформацію.

Отримавши пропозицію із занадто вигідними умовами, зателефонуйте до компанії, від імені якої вона надійшла. Користуйтеся виключно номером з її офіційного сайту. Наприклад, у Moneyveo – це moneyveo.ua. Запитайте, чи справді існує така акція.

Якщо не можете зателефонувати, пошукайте інформацію про акцію на вебресурсі компанії: умови проведення зазвичай оприлюднюються на офіційних сайтах та сторінках у соціальних мережах. Офіційні сторінки у мережі Instagram позначаються блакитною пташечкою.

Дайте собі час проаналізувати ситуацію і зібрати потрібну інформацію. Це допоможе уникнути неприємностей. А щоб більше дізнатися про те, як уберегтися від онлайн-шахрайства, компанія пропонує вам переглянути освітній серіал про кібербезпеки, створений Moneyveo спільно з компанією 10Guards і Мінцифрою.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися