Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 червня 2020, 17:35

Дайджест Telegram: погляд на ринок. 04.06.2020

Про важливу подію на валютному ринку повідомляє аналітик компанії Tickmill.

Сьогодні на світовому валютному ринку FOREX відбулася важлива подія — японська ієна впала до 2-х місячного min в парі з USD, покинувши торговий діапазон, де пара перебувала з початку квітня.

Значимість події полягає не тільки в тому, що на ринку, можливо, зароджується новий тренд, але і в тому, що мова йде про другу по ємності валютну пару, рух якої може сильно змінити розклад на всіх ринках, включаючи фондові. Зміна в цій парі — це зміна напрямку гігантських грошових потоків, які утворюють ту ліквідність, яка рухає ринки по всьому світу.

Ситуація в розвитку...

OptionsWorld

Нафта сьогодні впритул підбиралася до 40. Саме тут розташовується гігантський обсяг відкритих позицій по опціонах. Подолати таке значення буде ой як не просто.

Hugs.fund

На перший погляд складна інфографіка, але насправді все дуже просто. Тут показана залученість кожної країни (у світі і в Європі) в світовий товарний оборот.

Країни посередині максимально беруть участь як у експортних, так і в імпортних операціях. Тобто, вони дуже диверсифіковані як в плані закупівель продуктів/послуг в країну, так і у виробництві продуктів/сервісів на локальному ринку для експорту.

Що стосується країн навколо «торгового скупчення», то тут, в основному, країни або з чітко виділеним монопродуктом (наприклад, Кювейт з його нафтою), або країни з мінімальною часткою торговельного обороту у світі (наприклад, Ефіопія).

All Economics

Спреди по суверенних кредитних дефолтних свопах Китаю знову починають зростати. Якщо прибрати багато розумних слів, то ринок відчуває проблеми, що насуваються на Китай, у вигляді санкцій США і починає від цього «страхуватися».

Зверніть увагу — попередній сплеск був у розпал торговельної війни. Потім почали заспокоюватися і ось знову. На цьому, звичайно, можна і заробляти, але я не про те. Якщо у другої економіки світу дійсно почнуться проблеми — то ось тоді і двадцять третє дно зможемо побачити.

Поки що це все малоймовірно, звичайно, але вже як-то дуже нервово розвивається ситуація, раджу за нею стежити. Бо все нове — це добре забуте старе.

За матеріалами Tickmill

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися