Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 червня 2020, 11:49

EURUSD: зростання сповільнилося через кроси

За повідомленням відділу аналітики компанії Alpari, в понеділок, 1 червня, торги по євро закрилися зростанням на 0,34%, до 1,1135. На американській сесії покупці відіграли частину втрат, але не змогли оновити максимум, перебуваючи під тиском з боку кросів. Вчора крос євро/фунт знаходився на стороні продавців. Фунт подорожчав на 140 пунктів, євро – на 34. Покупців підтримував своїм падінням індекс долара.

Індекс S&P500 позитивно почав тиждень і місяць. За підсумками дня він виріс на 0,38%, до 3055,73. Оптимізм покупців був підтриманий зростанням показників виробничої активності, незважаючи на загострення торговельних відносин з Китаєм і зіткнення протестуючих з поліцією в американських містах.

Запланована статистика (GMT+3):

  • В 23:30 вийде звіт Американського нафтового інституту (API) щодо запасів нафти.

Поточна ситуація:

На торгах в Європі і Штатах пара євро/долар залишилася торгуватися нижче азіатського максимуму 1,1154. До розрахункового рівня (1,1175) покупці не дійшли, так як виявилися під тиском з боку кросів з євро. Крос євро/фунт впав з 0,9016 до 0,8902. А так як долар послаблювався по всьому ринку, то євро з доларом втримався вище 1,11.

На торгах в Азії основні валюти показують змішану динаміку. У лідерах зростання перебувають канадський долар (0,26%) і британський фунт (+0,19%). Ослабне тиск з боку кросів, євро буде наздоганяти фунт і канадський долар.

У той же час на ринку присутнє занепокоєння з приводу протестів в США і складних торговельних відносин між США і Китаєм. З'явилася інформація про те, що державні компанії в Китаї призупинять покупки сої та свинини у США. Через напружену ситуацію в Гонконзі торгова угода може опинитися під загрозою. Цей ризик потрібно враховувати покупцям.

Аналітики компанії як і раніше зберігають прогноз на зростання пари євро/долар до 1,1170. Економічний календар на сьогодні порожній. Якщо на бік покупців перейдуть всі кроси (EUR/CHF, EUR/GBP, EUR/AUD, EUR/CAD), то по тренду зростання може посилитися до 1,12. На денному ТФ індикатори вказують на зміцнення євро до долара США.

Підтримкою виступає балансова лінія (1,1120). Через тиск з боку кросів пара євро/долар може знизитися до 1,11. Ризики високі, тому що ніхто не знає, до чого призведуть протести в США. Президент США Дональд Трамп оголосив про мобілізацію в США всіх силових структур, як військових, так і цивільних, для припинення заворушень.

За матеріалами Alpari

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися