Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 травня 2020, 16:14

Єдина валюта залишається під тиском

За повідомленням відділу аналітики компанії Alpari, на торгах в Європі основні валюти залишаються в мінусі. У плюсі торгується одна єна. Трейдери та інвестори йдуть в захисні активи на тлі нового законопроекту про безпеку в Китаї щодо напівавтономних міст Гонконг і Макао. Вони побоюються заворушень, а також зростання напруженості між США і Китаєм.

Китай планує розмістити на території острова охоронні підприємства для захисту від масових демонстрацій. Плани КНР викликали різку реакцію президента США Дональда Трампа.

Міністерство закордонних справ США попередило китайську сторону, що в разі прийняття нового закону про безпеку можуть бути введені санкції проти високопоставлених китайських чиновників.

Пара євро/долар знижувалася до 1,0887, фунт/долар – до 1,2161. На «британця» натиснули дані з роздрібних продажів у Великобританії. Дані виявилися гірше очікувань. Роздрібні продажі в квітні впали на 18,1% м/м і 22,6% р/р при прогнозі в -16,0% м/м і -22,2% р/р.

У США в понеділок вихідний день (День Пам'яті). Перед довгими вихідними очікується зниження пари євро/долар до 1,0860. На момент написання огляду євро коштував 1,0907.

За матеріалами Alpari

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися