Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 квітня 2020, 17:39

Долар спокійний, а ринок праці США ні

За повідомленням відділу аналітики компанії Alpari, п'ятничний блок статистики по ринку зайнятості США вийшов очікувано слабким. На думку аналітиків, в ньому поки не повністю відображений той стрес, в якому живе сектор праці, тому і ринкові реакції на публікацію виявилися згладженими.

Рівень безробіття в США за березень зріс до 4,4% з попереднього значення в 3,5%, в той час як прогноз передбачав зростання до 3,8%. Нові цифри — це максимум з жовтня 2017 року. Середня погодинна заробітна плата у свою чергу розширилася на 0,4% в місячному зіставленні після зростання на 0,3% раніше.

Число робочих місць поза сільськогосподарським сектором впало на 701 тис. після розширення раніше на 275 тис. (переглянуте значення). Прогноз очікував зниження на 100 тис. Але, як видно, реальність виявилася в сім разів гірше.

І так було зрозуміло, судячи по двох щотижневих звітах по числу вимог на одержання допомоги по безробіттю, що картина на ринку праці так собі. Однак тепер є справжні актуальні цифри, і вони, м'яко кажучи, не вражають. Квітневі звіти можуть виявитися вдвічі гірше, і це вже початок стресового періоду для всієї американської економіки.

Євро/долар у другій половині дня в п'ятницю торгується по 1,0798 і продовжує зниження.

За матеріалами Alpari

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися