Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 січня 2020, 11:32

Аналітика на 14.01.2020. Китай більше не вважається валютним маніпулятором

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, на азіатських ринках у вівторок превалював бойовий настрій на тлі очікувань підписання першої фази торгової угоди. Інвесторів надихнули новини про те, що Вашингтон більше не вважає Пекін валютним маніпулятором. На цих повідомленнях юань підскочив до 6-місячних максимумів. Також Китай опублікував сприятливу статистику, яка показала, що експорт виріс вперше за п'ять місяців в грудні, а також перевищив прогнози, що сигналізує про помірне відновлення попиту в очікуванні вирішення торгового конфлікту з США. Імпорт теж виявився набагато вище прогнозів, підскочивши на 16,3% проти очікувань на рівні 9,6%.

Так, повернувшись з довгих вихідних, японський Nikkei 225 виріс на 0,73%, китайський Shanghai Composite знизився на 0,13%, гонконгський Hang Seng втратив 0,26%, південнокорейський Kospi зріс на 0,36%, а австралійський набрав 0,85%. По мірі того, як на ринки просочується інформація про торговельну угоду, оптимізм інвесторів може зрости протягом дня. Так, наприклад, нещодавно стало відомо, що в найближчі два роки Китай збільшить закупівлі промислових товарів США приблизно на 80 млрд доларів.

На валютному ринку євро продовжує зміцнюватися, хоча і досить скромними темпами. Пара знову тестує 200-денну ковзну середню в районі 1.1040, прорив якої поверне в гру позначку 1.12. Подальшому зміцненню може посприяти прояв інтересу до ризику, а окремим фактором, який сьогодні вплине на пару, стане звіт по американській інфляції. Якщо цифри не виправдають очікувань, «американець» з великою часткою ймовірності покаже повсюдне локальне просідання. При такому сценарії шанси на повернення котирувань вище 1.12 збільшаться, особливо в контексті швидкого підписання торгової угоди.

Тим часом на ринку нафти як і раніше переважає ведмежий настрій. Вчора Brent в моменті опускалася під позначку 64 долара за барель, де розташована 200-денна змінна середня. Зараз котирування намагаються влаштуватися над цим рівнем і підтвердити його статус в якості підтримки в очікуванні даних щодо інфляції в США, запасами нафти від API, а також новин по торговій угоді. Якщо ф'ючерси зможуть вхопитися за цю ковзну середню, то надалі Brent може повернутися вище 66 доларів за барель.

Крім американської інфляції, сьогодні до публікації заявлені дані з ділового та економічного оптимізму в США, а також щомісячний звіт про стан бюджету.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися