Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 січня 2020, 11:08

Аналітика на 10.01.2020. Ринки переключились на американську зайнятість

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, на хвилі подальшого згасання геополітичної напруженості індекси Уолл-стріт напередодні поставили чергові рекорди. S&P 500 і Dow Jones зросли на 0,7%, а Nasdaq додав 0,8%. В Азії інвестори переключили увагу з геополітики на економіку в світлі майбутнього ключового звіту американської зайнятості, який стане головною подією сьогоднішнього дня. Більшість регіональних індексів провели сесію на позитивній території. Помітний внесок у загальну динаміку внесли азіатські постачальники Apple, акції яких зросли у відповідь на нові рекордні максимуми «яблучного» виробника внаслідок зростання на 2,1%. За даними китайського уряду, минулого місяця продажі iPhone в країні виросли більш ніж на 18%.

Сам китайський Shanghai Composite до кінця сесії влаштувався трохи нижче рівня відкриття, японський Nikkei 225 виріс в межах 0,5%, гонконгський Hang Seng набрав 0,21%, південнокорейський Kospi виріс на 0,91%, а австралійський – на 0,80%. Європейські фьючерси перед офіційним стартом торгів додають в середньому 0,3%, а американські – близько 0,2%, що підтверджує збереження помірного інтересу до ризику після розпродажів високодохідників раніше на цьому тижні.

На валютному ринку євро і фунт символічно підростають, долар продовжує зміцнюватися в парі з ієною. В цілому настрій гравців виглядає нейтральним і обережним в очікуванні даних по ринку праці США. Очікується, що після стрибка на 266 тис. в листопаді, в минулому місяці рівень зайнятості без урахування сільськогосподарського сектора виріс на 160 тис. Якщо результат вийде на рівні прогнозів, це не стане великим розчаруванням, враховуючи готовність трейдерів до уповільнення темпів створення робочих місць і сильний попередній показник. Але для долара також будуть важливі показники зарплат – якщо темпи покращаться, це стане підмогою для валюти.

На ринку нафти Brent залишається під тиском, хоча темпи зниження поступово сповільнюються. Вчора котирування так і не змогли пробити позначку 66 доларів за барель і впали до свіжих мінімумів в районі 64,50 доларів за барель. Тепер ціни утримуються над рівнем 65 доларів, намагаючись стабілізуватися після потужної фіксації прибутку на відступі загрози війни на Близькому Сході. На даному етапі на ринку не спостерігається приводів для відновлення зростання цін, але і потенціал зниження виглядає більш стриманим. Головне завдання для Brent – закріпитися над рівнем 65 доларів і утриматися над 200-денною ковзною середньою в районі 64 доларів за барель.

Крім статистики по ринку праці, сьогодні до публікації заявлені показники товарних запасів на складах оптової торгівлі США. Ні єврозона, ні Британія не публікують ніяких звітів в останній торговий день тижня.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися