Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 листопада 2019, 11:28

Аналітика на 22.11.2019. Торгові страхи інвесторів відступили, але чи надовго

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, напередодні американські індекси закрилися в мінусі третій день поспіль. S&P 500 просів на 0,15%, Dow Jones втратив 0,2%, а Nasdaq знизився на 0,24%. Тим часом в Азії настрої інвесторів покращилися на тлі позитивних коментарів з боку Китаю, який спростував нещодавні чутки про те, що переговори з Вашингтоном зайшли в глухий кут і запевнив інвесторів у тому, що сторони продовжують прагнути до укладення угоди, як мінімум проміжної. Це допомогло трохи заспокоїти інвесторів, але не розвіяло скепсис, який продовжує стримувати прояв оптимізму. Відповідно, цей оптимізм може швидко розвіятись і в будь-який момент змінитися втечею від ризиків. У ході азіатської сесії японський Nikkei 225 піднявся на 0,32%, китайський Shanghai Composite знизився на 0,6%, гонконгський Hang Seng зріс на 0,37%, південнокорейський Kospi підріс на 0,26%, а австралійський S&P ASX 200 набрав 0,55%. Європейські ф'ючерси показують малопомітні зміни, але подають неоднозначні сигнали.

На валютному ринку долар помірно знижується. Євро/долар, яка вчора в моменті підскакувала до позначки 1.11, звідки здійснила відкат, відновила підйом і влаштувалася в районі 1.1060, неподалік від важливою локальної підтримки 1.1050, втрата якої стане сигналом до поглиблення продажів. Про те, що потенціал зростання пари обмежений, говорить той факт, що бики по євро не наважуються проштовхнути валюту через 100-денну ковзну середню, яка нещодавно опустилася до 1.1085. Сьогодні локальний вплив на котирування можуть надати дані щодо ділової активності у виробництві і сфері послуг єврозони, Німеччини та США. Також відбудеться виступ нового глави ЄЦБ Крістін Лагард, риторика якої здатна викликати бурхливу реакцію трейдерів, якщо буде помітно відрізнятися від тону її попередника – Маріо Драгі. Втім, колишня глава МВФ вже показала, що теж дотримується досить м'якої позиції на даному етапі монетарної політики.

Тим часом на ринку нафти підтвердився бичачий прорив. Brent в моменті торкнулася позначки 64 долара за барель, хоча закрилася нижче. У п'ятницю котирування знаходяться у флете, не наважуючись на новий ривок в північному напрямку. В цілому настрій гравців покращився завдяки позитивним коментарям з боку Китаю на тему переговорів і угоди з США. Нафтові трейдери отримали сигнал про те, що ОПЕК+ на саміті 5-6 грудня все ж може прийняти рішення про більш глибоке обмеження видобутку для відновлення балансу на світовому ринку. Але важливо розуміти, що на даному етапі всі ці слова ще не підкріплені фактами, а про прогрес у торговельних переговорах інвестори вже чули неодноразово, проте розв'язання торгового спору, як такого, досі не сталося. Іншими словами, після недавнього піднесення Brent може з такою ж легкістю повернути всі очки, зароблені на вербальних інтервенціях.

Що стосується економічних подій, в єврозоні, Німеччині, Британії та США заявлені дані з ділової активності в сфері послуг і промисловості. Також Штати опублікують індекс споживчої довіри Мічиганського університету і показник промислової активності ФРБ Канзасу.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися