Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 листопада 2019, 12:34

Перший пішов: «Молочний Альянс» готовий припинити співпрацю з телеканалом ZIK під загрозою бойкоту

20 листопада активісти пікетували офіс компанії «Молочний Альянс», одного з найбільших виробників молочної продукції в Україні, вимагаючи припинити співпрацю з телеканалами, які транслюють в ефір антиукраїнську пропаганду.

Йдеться про телеканали 112, NewsOne ZIk, які, згідно з моніторингом «Детектор Медіа» найчастіше спотворюють інформацію про події на Донбасі і транслюють меседжі, співзвучні з російською пропагандою. Скринінг, проведений журналістами виявив, що незважаючи на це, деякі компанії, і зокрема, «Молочний Альянс», продовжують розміщувати рекламу на цих телеканалах, опосередковано спонсоруючи окупантів. Зокрема, «Молочний альянс» рекламує на телеканалі ZIK свій сир «Пирятин».

Мітингувальники прийшли під офіс з плакатами «Вбівча реклама» «Не фінансуй російську пропаганду на каналах Медведчука», «Бойкот спонсорам Путіна и Медведчука» а також макетами продуктів — сиру і пакету молока, на яких було написано «Допомагаю пропаганді агресора». Пікетники передали адміністрації «Молочного Альянсу» лист-звернення з вимогою переглянути формат співпраці з холдингом «Новини», в який входять зазначені телеканали.

Представники компанії оперативно відреагували на звернення. Як пояснила представник «Молочного Альянсу», на момент укладення договору про рекламу на початку року, телеканал ZIK належав іншим власникам (угода купівлі активу нардепом від ОПЗЖ Тарасом Козаком дійсно закрилася тільки влітку 2019) і тоді на каналі працювала група журналістів, яка боролася проти російської агресії.

З огляду на зміни редакційної політики компанія прийняла рішення виключити телеканал ZIK з переліку майданчиків, на яких будуть розміщуватися рекламні кампанії брендом Групи. «Молочний Альянс — українська компанія, яка вітає здоровий патріотизм і не підтримує і не має наміру підтримувати російську пропаганду», — заявила представник Групи компаній.

На цьому тижні почався загальнонаціональний бойкот продукції компаній, в тому числі міжнародних, які продовжують розміщувати рекламу на телеканалах з антіукраіснкой позицією. «Купувати товари цих компаній означає опосередковано спонсорувати і підтримувати російську агресію в Україні», — йдеться у зверненні активістів. Заклик до бойкоту поширюється під хештегом # Вбівчареклама # медведчукзамовчи і набрав вже кілька сотень репоста. Повний список брендів, помічених у співпраці з холдингом «Новини» — за посиланням.

Коментарі - 12

+
+58
barbav
barbav
21 листопада 2019, 14:30
#
Банда требует от юридического лица не размещать рекламу на украинском канале. Печально что предприятие не вызвало полицию чтобы разогнать их.
+
+122
Італій .
Італій .
21 листопада 2019, 14:48
#
Патриоти вимагають від бариги не розміщати рекламу на каналі прихованого ворога.

Трошки інших прикметників і вже зовсім інший зміст.

П.С.
А вам що, свобода слова та свобода зібрать заважають? Так рішення відоме: в Росії мітінги дозволяють (налогос на слові дозвол), та й зі «свободой слова» там все ОК: жодної критики влади.
+
+15
Andrey M
Andrey M
21 листопада 2019, 14:51
#
+15
+
+30
kreno1
kreno1
21 листопада 2019, 14:47
#
На правах рекламы эта статья, но а кто рекламирует.
+
0
BobKickass
BobKickass
28 листопада 2019, 12:38
#
Главный вопрос...
+
+45
Bischof
Bischof
21 листопада 2019, 15:03
#
Коротко о защите права собственности и бизнес-климате в Украине... Неужели хоть кто-то из реальных патриотов сомневается, что это заказ конкурентов?
+
+29
Andrey M
Andrey M
21 листопада 2019, 16:15
#
Все набагато простіше, зверніть увагу зліва зверху на примітку « Новости компании»
Це піар стаття сомої компанії «Молочний альянс» - про те що вони патріоти і відмовляються від співпраці з медведчуківським каналом.

Ще трішки і масонський заговір побачили б :)
+
+15
Bischof
Bischof
21 листопада 2019, 17:07
#
Возможно, но сути это не меняет. Как будто карманные «патриоты» регулярно не кошмарят по наводке одни бизнесы и не крышуют другие.
+
+15
Італій .
Італій .
21 листопада 2019, 18:00
#
Патриоты одновременно и карманные, тоесть управляемые кем-то.
И они же одновременно крышуют, тоесть управляют чем-то.

Как у вас получается то так?

Мы можем с Андреем в каких-то вопросах и спорим, но тут я с ним содиларен: «Ще трішки і масонський заговір побачили б».
+
+15
Bischof
Bischof
21 листопада 2019, 18:04
#
А вы кавычки у слова «патриот» не рассмотрели? И остальное для вас тоже новости? Эк ведь какие избирательные патриоты, Наверное, исключительно из патриотических побуждений выбирают, кого блокировать, а кого не трогать.
+
0
Італій .
Італій .
21 листопада 2019, 18:06
#
Я, как патриот, могу заверить что всегда чисто из патриотических убеждений выбираю кого блокировать, а кого не трогать.
+
0
Bischof
Bischof
21 листопада 2019, 18:46
#
Ну так я не про вас. И я знаю, что в Украине много настоящих патриотов. Но это всё никак не опровергает вышесказанное. Например, у нас в Киеве «патриоты» крышуют лотереи и наливайки, регулярно снимая дань. И громят тех, кто не согласился платить. Они даже поделили, кто за какие районы города «отвечает».
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися