Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 листопада 2019, 12:04

Аналітика на 12.11.2019. Ринки завмерли в очікуванні виступу Трампа

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, після вчорашнього осідання світові фондові майданчики стабілізувалися, а інтерес до ризику почав поступово повертатися. Інвестори сподіваються на прояснення ситуації і в цілому позитивну риторику Трампа, який сьогодні виступить в Економічному клубі Нью-Йорка. В Азії провідні регіональні індекси торгувалися без значущих змін у вівторок на тлі обережності інвесторів перед важливою подією, а також в умовах тривалих протестів в Гонконзі. Так, японський Nikkei 225 виріс на 0,81%, китайський Shanghai Composite додав символічні 0,09%, гонконгський Hang Seng піднявся на 0,41%, південнокорейський Kospi знизився на 0,79%, а австралійський S&P/ASX 200 знизився на 0,29%. Слідом за азіатськими колегами обережне зростання можуть показати і індекси Європи.

На валютному ринку теж відчувається пожвавлення інтересу до ризику – захисні ієна і франк знижуються, а європейські валюти намагаються розвинути висхідний імпульс, правда, поки що марно. Євро/долар вчора знову отримала підтримку на мінімумі 1.1016, але відскок виявився досить обмеженим. Не зумівши дістатися області 1.1050, євро розташувався в середині тісного локального діапазону в очікуванні результатів досліджень ZEW в єврозоні та Німеччини. Якщо німецькі показники продемонструють часткове відновлення згідно з прогнозними оцінками, єдина валюта може отримати деяку підтримку, але визначальним фактором стане виступ Трампа, який задасть тон всіх активів. В цілому загроза втрати рівня 1.10 зберігається, поки євро торгується нижче 100-денний ковзної середньої в районі 1.11. Крім промови американського президента, сьогодні інтерес представлять виступи представників ЄЦБ (Мерш і Кер) і ФРС (Баркен, Харкер, Кларида), які можуть привнести додаткову волатильність на головну валютну пару і ринки в цілому.

Тим часом на ринку нафти простежується наявність підвищеної невизначеності. У понеділок Brent закрилася у флеті і тепер намагається відстояти позначку 62 долара за барель. Оговтавшись від недавніх заяв Трампа, які на початку тижня збили світових інвесторів з пантелику, нафтові ціни намагаються розвинути висхідний імпульс, але поки ці спроби не приносять видимих результатів. Той факт, що Brent не може показати більш виразного і стійкого підйому, цілком зрозумілий. Учасники ринку обережні, не знаючи, чого очікувати від Трампа, а додаткову нервозність надає очікування свіжої галузевої статистики зі Штатів. Через вчорашнє святкування Дня ветеранів у США публікація даних API і Міненерго змістилася на один день. Таким чином, звіти вийдуть у середу і четвер відповідно.

Що стосується економічних подій, сьогодні заявлені дані щодо зарплат і безробіття в Британії, результати дослідження ZEW у Німеччині і єврозоні, а також індекс ділового оптимізму і індекс роздрібних продажів в США.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися