Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 жовтня 2019, 10:56

Аналітика на 08.10.2019. Інвестори намагаються зберігати спокій, ієна під тиском

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, після зростання індексів Уолл-стріт, у вівторок з підвищенням торгуються і азіатські майданчики, включаючи китайські, які повернулися після святкового тижня. Вся увага, як і раніше, спрямовано на майбутні торгові переговори, і надії на прогрес все менше. Пізно вночі міністерство торгівлі США внесло в чорний список 28 китайських компаній, що знижує ймовірність сприятливої атмосфери в ході майбутнього діалогу. Трамп також висловив надію на те, що Пекін знайде мирне вирішення політичних протестів в Гонконзі і попередив, що ситуація може негативно позначитися на переговорах. Нагадаємо, 15 жовтня повинні набути чинності тарифи на імпорт китайських товарів на суму 250 млрд доларів, і якщо в майбутніх переговорах не буде досягнутий прогрес, нових мит Пекіну не уникнути.

На цьому тлі японський Nikkei 225 виріс на 1,09%, китайський Shanghai Composite піднявся на 0,46%, гонконгський Hang Seng додав 0,62%, південнокорейський Kospi подорожчав на 0,74%, а австралійський S&P/ASX 200 – на 0,45%. Європейські майданчики також можуть показати позитивну динаміку після виходу свіжого звіту з Німеччини. Промислове виробництво в найбільшій економіці єврозони зросла на 0,3% проти прогнозу зниження на 0,3% і -0,4% раніше. Втім, у річному вираженні показник посилив падіння з -3,9% до -4,0% проти прогнозу на рівні -2,7%.

На валютному ринку переважає потяг до ризику, що підтверджує зміцнення європейських валют до долара, який продовжує рости в парі з ієною. Долар/ієна напередодні пробила позначку 107.00 і зберігає бичачий ухил на ранкових торгах вівторка. У світлі майбутніх переговорів волатильність в парі буде залишатися високою – будь-який негатив з торгового фронту здатний різко розгорнути котирування вниз на потенційному попиті на ієну. Тепер вищезазначений рівень виступає в ролі найближчої підтримки, тоді як опір очікується на 107.50.

Котирування нафти трохи зміцнилися в понеділок і продовжують спроби зростання сьогодні вранці. Brent поки не в силах подолати позначку 60 доларів, яка виконує функцію психологічного опору. Загроза перебоїв поставок з Іраку на тлі антиурядових протестів не надає істотної підтримки ринку, який зосереджений на торгових переговорах оскільки відсутність прогресу може спричинити досить агресивні розпродажі на нафтовому ринку. Також в кінці тижня гравці будуть оцінювати оновлені прогнози по ринку нафти від ОПЕК і МЕА.

Що стосується економічних подій, сьогодні заявлені ціни виробників, індекси ділового та економічного оптимізму в США, а також виступи представників ФРС Пауелла і Еванса.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися