Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 жовтня 2019, 11:33

Аналітика на 03.10.2019. Нервозність інвесторів наростає на фоні загрози рецесії

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, після значного осідання індексів Уолл-стріт, які показали найбільш різке внутрішньоденне зниження за останні шість тижнів, азіатські майданчики прийняли естафету, опустившись до 1-місячних мінімумів. До зростаючого занепокоєння з приводу уповільнення світової економіки додалися нові тарифи Трампа, введені з дозволу СОТ стосовно ряду категорія товарів з Євросоюзу на загальну суму 7,5 млрд доларів. Побоювання того, що Європа дасть Америці дзеркальну відповідь, тільки підігрівають страхи, пов'язані з потенційною світовою рецесією.

На економічному фронті до слабких даних з ділової активності в промисловому секторі США додався вчорашній звіт по зайнятості ADP, який не дотягнув до прогнозів. Тепер інвестори побоюються, що ключова п'ятнична статистика по ринку праці теж розчарує і посилить настрої на ринках, одночасно підвищивши шанси на зниження ставки ФРС в цьому місяці. На тлі такої атмосфери в четвер в Азії японський Nikkei 225 впав на 2%, гонконгський Hang Seng втратив 0,5%, австралійський S&P/ASX 200 знизився на 2,21%. Європейські ф'ючерси знижуються на 0,2-0,3% перед офіційним початком сесії.

Долар після вчорашнього відкату знову тисне на європейські валюти, користуючись попитом в якості захисного активу. У відповідності з ринковими настроями ієна підростає до долара третій день поспіль, відправивши котирування під позначку 107.00, прориву якої ще не відбулося, але сам факт порушення її цілісності та перспективи подальшого ухилення від ризиків посилює ведмежі ризики для американської валюти. Сьогодні на валютних ринках свої корективи внесуть дані з ділової активності в сфері послуг ключових країн. Безумовно, в центрі уваги будуть показники з США в світлі недавнього слабкого PMI в промисловості і показника зростання зайнятості ADP, що не виправдав очікувань. Якщо і з цього фронту прийде розчарування, долар/ієна може прискорити падіння і досягти області 106.40.

Котирування нафти розвивають ведмежий імпульс. Brent відзначилася на свіжих мінімумах в районі 57,20, звідки намагається відскочити, але залишається під відміткою 58 доларів і в цілому зберігає негативний настрій. Дані Міненерго розчарували гравців, відбивши зростання запасів нафти після того, як звіт API вказав на скорочення обсягів майже на 6 млн барелів. На цьому тлі котируванню не допомогло скорочення видобутку на сланцевих родовищах на 100 тис. барелів на добу, тоді як основним чинником тиску на ціни зараз є загроза світової рецесії, яка повсюдно відбиває у гравців бажання ризикувати. Так що свіжа порція слабких даних здатна ще сильніше натиснути на барель і відправити його під позначку 57 доларів.

Отже, єврозона, Німеччина, велика Британія і США публікують дані PMI у сфері послуг. Також Штати представлять показники звернень за допомогою з безробіття і виробничими замовленнями. Крім того, гравці будуть оцінювати тон виступів представників ФРС Еванса і Кворлза.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися