Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 серпня 2019, 14:40

Mastercard працюватиме з криптовалютою

Американська Mastercard, друга за величиною платіжна система в світі, збирає власну команду для роботи з криптовалютами. Про це передає Інтерфакс-Україна.

Американська Mastercard, друга за величиною платіжна система в світі, збирає власну команду для роботи з криптовалютами.
Фото: racurs.ua

Mastercard, партнер Facebook Inc в рамках проекту створення криптовалюти Libra, яка прийняла відповідне рішення, оскільки «хоче бути відомою не тільки як компанія, що займається банківськими картами; хоче бути технологічною компанією», вважає аналітик CreditCards.Com Тед Россман.

Старший віце-президент Mastercard Сет Эйсен сказав, що компанія шукає нові способи підвищення своєї вартості.

«Увага до технології блокчейн і криптовалют - частина цієї роботи», — зазначив він.

Читайте також: Libra: чому в криптовалюти від Facebook немає майбутнього

Facebook в червні оприлюднила план випуску нової криптовалюти, яка, як сподівається компанія зможе вийти на міжнародній рівень і скласти конкуренцію долару США.

Що відомо про Libra

  • Криптовалюта, що отримала назву Libra, буде випущена в наступному році.
  • Вона буде відноситися до категорії «стейблкойн».
  • Facebook ставить за мету уникнути істотних коливань вартості Libra, щоб криптовалюту можна було використовувати для щоденних транзакцій.
  • З метою отримати схвалення регулятора Facebook створила організацію Libra Association, яка буде приймати рішення щодо криптовалюти.
  • До складу організації входять як мінімум 27 інших компаній, у тому числі Visa Inc., Uber Technologies Inc. і PayPal Holdings Inc.

Коментарі - 1

+
0
kingcity
kingcity
20 серпня 2019, 14:58
#
Вже були заяви, що випуск лібри відміняється.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися