Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 серпня 2019, 17:50

Аналітика на 12.08.2019. Загроза зриву торгових переговорів зростає

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, азіатські ринки в основному підросли на чолі з китайськими акціями на торгах у понеділок, частково за рахунок фіксінгу курсу юаня на більш високому, ніж очікувалося рівні. В цілому торгова активність сьогодні знижена – закрито кілька регіональних ринків, включаючи майданчики Японії, Індії та Сінгапурі. При цьому прояв оптимізму, як і раніше стримується із-за загрози подальшої ескалації торгової війни, особливо після того як Трамп наприкінці минулого тижня натякнув, що у вересні переговори з Китаєм можуть і не відновитися.

До речі, нещодавно Goldman, який вказав на зростаючий ризик рецесії в США, підкреслив, що більше не очікує укладення торгової угоди до президентських виборів 2020 року. Тим часом побоювання щодо світової рецесії теж продовжують зростати, особливо після недавньої статистики. Зокрема, у другому кварталі британська економіка скоротилася вперше з 2012 року, тоді як промислове виробництво в Німеччині впало максимально за останні дев'ять років.

Так, китайський Shanghai Composite піднявся на 0,58%, гонконгський Hang Seng просів на 0,09%, австралійський S&P/ASX 200 знизився на чверть відсотка, а південнокорейський Kospi піднявся в межах 0,4%. Європейські ф'ючерси торгуються переважно у флете і в силу обережності інвесторів не володіють помітним потенціалом зростання в короткостроковій перспективі.

На валютних ринках без змін – долар знижується проти євро та ієни, продовжуючи зміцнюватися в парі з фунтом, який залишається під тиском на поєднанні ризиків з боку Брекзита і тривожної економічної статистики. GBPUSD оновила мінімуми початку 2017 року і все ближче підбирається до позначки 1.20, втрата якої ознаменує нові рубежі ведмежого ринку. У вівторок Британія публікує дані щодо зарплат і безробіття, які можуть підсилити тиск на фунт, якщо не виправдають очікувань.

Тим часом ієна продовжує користуватися попитом, що підтверджує збереження інтересу інвесторів до захисних активів. Долар/ієна розташувалася ближче до нижньої межі діапазону, торгуючись неподалік від свіжих мінімумів початку року в районі 105.30. Поява свіжих негативних новин з торгового фронту поставить під загрозу цілісність рівня 105.00, проходження якого відкриє шлях до області 104.70, яка може виступити в ролі підтримки. На ринку нафти присутній невеликий висхідний нахил після помірного відскоку у другій половині минулого тижня. При цьому Brent залишається під відміткою 59 доларів за барель, нещодавно оновивши мінімуми під відміткою 56 доларів. Певну підтримку котируванням надали дані Baker Hughes, які відобразили скорочення числа бурових установок на 6 одиниць – до 764. Це вже шосте тижневе зниження поспіль, яке передбачає зниження виробничої активності в подальшому.

Економічний календар сьогодні порожній – заявлений лише щомісячний звіт про стан бюджету США.

Натан Ламберт, керівник департаменту аналітики Global FX

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися