Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 липня 2019, 17:54

ОВДП не складають конкуренцію депозитам — банкіри

Банкіри відзначають, що облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) не складають конкуренцію депозитами. Про це вони повідомили в ході круглого столу «Чи готові українці проміняти депозити на ОВДП?», передають Українські новини.

Банкіри відзначають, що облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) не складають конкуренцію депозитами.
Фото: capital.ua

Думки експертів

«Я бачу, що депозити залишаються популярними, а попит на ОВДП – ситуативний», — прокоментував заступник голови правління банку «Форвард» Костянтин Кошеленко.

При цьому директор блоку «Ринки капіталу» Альфа-банку (Україна) Тетяна Попович, у свою чергу, додала, що ОВДП, безперечно, є дуже привабливим інструментом для інвестування, оскільки відсутній податок на дохід, на відміну від депозитів.

За її словами, ОВДП навряд чи замінять депозити, бо існує ряд перешкод для купівлі ОВДП: мінімальна сума покупки, комісійні посередника тощо.

Читайте також: ОВДП або депозити. На чому можна більше заробити

Директор департаменту казначейства і фінансових установ ОТП Банку Антон Коваленко, своєю чергою, зазначив, що зараз спостерігається витіснення приватного позичальника з ринку капіталу.

«Буде все більше і більше учасників втягуватися в цю гру. Це ні добре, ні погано», — сказав він.

При цьому начальник управління операцій на фондовому ринку Укргазбанку Олександр Мудрик додав, що профіль клієнта, який купує ОВДП, останнім часом помітно змінився.

Оформити заявку на купівлю ОВДП від групи ICU і отримати бонус

«Якщо раніше це були великі клієнти, власники бізнесу і заможні люди, то зараз це менеджери середньої ланки. Змінилася також сума входження. Зараз вона становить близько 100 тис. гривень», — сказав банкір.

Голова підрозділу з управління локальними активами ICU Григорій Овчаренко у свою чергу зазначив, що на даний момент відсутня інфраструктура для масової купівлі населенням ОВДП.

«Це інструмент не для широкого користування. Ним користуються переважно менеджери середньої ланки», — сказав він.

Оформити депозит через сайт «Мінфін» і отримати бонус

Всі учасники круглого столу відзначили необхідність підвищення фінансової грамотності населення для розвитку ринку ОВДП, так і банківського цілому.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися