Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 травня 2019, 11:43

Аналітика на 13.05.2019. Ринки нервують через загострення торгової війни

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, переговори між Вашингтоном і Пекіном, що пройшли на минулому тижні, не принесли проривів, що, по суті, не стало сюрпризом для інвесторів в світлі останніх подій. Гравці продовжують вести себе обережно і уникають ризикових активів. Після переговорів китайська сторона заявила, що для укладення угоди вимагає скасування тарифів на свій експорт і дала зрозуміти, що не стане терпіти агресивне ставлення на свою адресу. Раніше Пекін пригрозив відповідними заходами на недавнє чергове посилення мит. Американські ф'ючерси з ранку втрачають більше 1%, що надавило на індекси Азії в понеділок. Китайський Shanghai Composite просів майже на 1,2%, японський Nikkei 225 закрився зі зниженням на 0,72%, південнокорейський Kospi — на 1,38%. Європейські ф'ючерси торгуються з помірним зниженням, але тиск може посилитися з початком сесії і в ході торгів, у міру того, як гравці будуть оцінювати підсумки переговорів.

Долар показав змішану динаміку за підсумками п'ятниці і тижня в цілому. Американська інфляція в квітні склала 2,0% проти прогнозу на рівні 2,1% і попереднього значення 1,9%. Базовий індекс споживчих цін збігся з прогнозами на рівні 2,1%, прискоривши зростання з 2,0%. А ось показники зарплат трохи підкачали — середня погодинна зарплата зросла на 1,2% проти 1,3% раніше, а середні тижневі заробітки збільшилися на 0,9% проти попереднього значення на рівні 1,4%. Пара євро/долар спробувала зростати після виходу звіту, але імпульс як і раніше носить обмежений характер в силу переважного ухилення від ризиків. У понеділок котирування намагаються визначитися з напрямком і торгуються з невеликим низхідним ухилом, утримуючись за межами рівня 1.12, який виступає в ролі найближчої підтримки. Для більш впевненого підйому в короткостроковій перспективі необхідний пробій області 1.1250.

Нафта продовжує дорожчати після зростання в п'ятницю. Brent намагається влаштуватися над відміткою 71 долар за барель, відіграючи свіжі дані Baker Hughes. Звіт показав, що число активних бурових в США минулого тижня скоротилася на 2 одиниці, до 805 штук. Також певну підтримку ринку надає призупинення видобутку на великому норвезькому родовищі Oseberg Field Center в зв'язку з технічними проблемами. Обмежують потенціал зростання нафтових цін хвилювання гравців з приводу загострення торгового конфлікту між США і Китаєм. Минулої неділі американська сторона заявила, що подальших переговорів поки не заплановано, хоча допустила можливість зустрічі президентів двох країн на саміті Великої двадцятки, який відбудеться в кінці червня.

Економічний календар сьогодні порожній, ніяких звітів не заплановано. У США заявлені виступи представників ФРС Кларіда і Розенгрен. В цілому на тлі відсутності релізів гравці зосередяться на геополітиці, чекаючи нових сигналів з боку торгового конфлікту між Вашингтоном і Пекіном.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися