Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 травня 2019, 11:40

Аналітика на 08.05.2019. Ієна виграє від ескалації торгового конфлікту

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, над ринками продовжує тяжіти тема ескалації торгової війни між США і Китаєм, яка в свою чергу підживлює занепокоєння з приводу наслідків конфлікту для світової економіки. Слідом за індексами Уолл-стріт знизилися азіатські майданчики. Напередодні S & P 500 і Dow просіли на 1,65% і 1,8% відповідно. Незважаючи на різку зміну настрою інвесторів щодо торгового спору двох країн після недавніх погроз Трампа, інвестори чекають нового раунду переговорів, який стартує в четвер у Вашингтоні, хоча вже з меншою надією на подальший прогрес.

На цьому тлі китайський Shanghai Composite впав на 1,12%, японський Nikkei 225 — на 1,46%, гонконгський Hang Seng — на 1,28%, а південнокорейський Kospi знизився на 0,4%. Європейські ф'ючерси перед офіційним відкриттям помірно знижуються.

Відображаючи тенденцію ухилення від ризиків, яка як і раніше актуальна на світових майданчиках, долар напередодні зміцнився проти європейських валют і знизився в парі з ієною. На ранкових торгах у середу долар/ієна вперше з кінця березня порушила цілісність рівня 110.00, зазначивши мінімуми на 109.90, звідки злегка скорегувалась. Судячи з усього, учасників ринку не сильно заспокоює новина про те, що китайський прем'єр все ж планує прибути до Вашингтона для продовження переговорів, оскільки войовнича риторика Трампа змусила інвесторів сумніватися в успіху майбутніх консультацій. Втеча від ризиків посилилася після даних по торговому балансу в Китаї, які показали, що зростання експорту як і раніше не дотягує до темпів зростання імпорту.

Євро/долар продовжує боротися за позначку 1.12, навколо якої пара осцилює з початку цього місяця. Настрій в парі виглядає нейтральним, і до тих пір, поки котирування не вийдуть з діапазону і не визначаться з більш чітким вектором руху, вищезгаданий рівень буде залишатися в центрі уваги гравців.

На ринку нафти зберігається підвищена волатильність. Після недавніх спроб зростання Brent знову обрушилася напередодні, зазначивши мінімуми в районі 69,36 доларів за барель. Той факт, що котирування закрилися під відміткою 70, говорить про погіршення короткострокових технічних перспектив, незважаючи на те, що сьогодні ціни намагаються відновитися, торгуючись з невеликим бичачим ухилом. Ринок нафти продовжує відчутно реагувати на ескалацію торгового конфлікту між США і Китаєм. Звіт API спричинив скромну позитивну реакцію ринку. За даними інституту, минулого тижня запаси сирої нафти в США виросли на 2,8 млн барелів, тоді як запаси бензину скоротилися на аналогічну величину. В цілому звіт був швидше нейтральним для ринку, який тепер чекає сьогоднішніх офіційних даних Міненерго.

Економічний календар сьогодні практично порожній. В Європі гравці звернуть увагу на виступ глави ЄЦБ Драгі, а в США виступить представник ФРС Брейнард.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися