Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 квітня 2019, 12:09

Аналітика на 12.04.2019. Інвестори знижують активність перед сезоном звітності

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, азіатські фондові майданчики просіли на торгах в п'ятницю. Інвестори є обережними напередодні сезону корпоративної звітності в США, а також продовжують турбуватися з приводу перспектив світової економіки, незважаючи на непогані дані зі Штатів. Індекс цін виробників несподівано виріс на 0,6% проти прогнозу на рівні 0,3% і попереднього значення 0,1%.

Учасники ринку продовжують сподіватися на укладення торговельної угоди між США і Китаєм. Напередодні стало відомо, що Пекін погодився відкрити свій сектор хмарних обчислень для іноземних компаній. Китай опублікував дані по торгівлі, від яких Трамп, м'яко кажучи, буде не в захваті. Внаслідок зростання експорту на 1,4% і скорочення імпорту на 4,8%, профіцит в першому кварталі склав $ 76.3 млрд. Так, японський Nikkei 225 додав 0,73%, китайський Shanghai composite закрився в символічному мінусі, гонконгський Hang Seng знизився на 0, 3%, а південнокорейський Kospi підвищився в межах 0,4%.

Після вчорашньої просадки пара євро / долар відновила підйом і вперше більш ніж за два тижні впритул підійшла до позначки 1.13. Крім згасаючого попиту на долар, підтримку єдиній валюті надають дані з Німеччини, який приємно здивували ринки. У березні індекс оптових цін зріс на 1,8% проти 1,6% раніше. У місячному вираженні показник показав такі ж темпи зростання, як і місяцем раніше — на рівні 0,3%. В цілому євро, схоже, оговтався від голубиної риторики ЄЦБ в рамках нещодавнього засідання і тепер шукає приводи для зростання. Щоб продовжити зміцнення, пара повинна зробити впевнений пробій рівня 1.13, але для цього можуть знадобитися додаткові каталізатори. Сьогодні Штати публікують статистику з імпорту та експорту, а також індекс споживчої довіри Мічиганського університету. Релізи здатні внести корективи в короткострокову динаміку валютної пари.

На ринок нафти прийшла корекція, яка, по суті, виглядає доречно після недавнього ралі. Brent напередодні в моменті сповзала в район 70,50 доларів за барель, але до кінця дня скоротила втрати і влаштувалася поблизу позначки 71, навколо якої котирування осцилюють в п'ятницю. Відповідно до щомісячного звіту Міжнародного енергетичного агентства, в березні країни ОПЕК виконали свої зобов'язання в рамках угоди про обмеження видобутку на 153%. Причому Саудівська Аравія скоротила виробництво нафти до дворічного мінімуму, до 9,82 млн барелів на добу. Ірак урізав видобуток на 120 тис. барелів на добу. Незважаючи на перекупленість, в найближчій перспективі ціни можуть відновити підйом, якщо з'являться тривожні новини з геополітичного фронту, а саме, з Лівії.

Економічний календар сьогодні не багатий на події. Єврозона представить показники промислового виробництва. США опублікують індекс цін на імпорт і експорт, а також індекс споживчої довіри Мічиганського університету. Ринок нафти буде чекати щотижневий звіт Baker Hughes пo буровій активності в Штатах.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися