Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 січня 2019, 12:05

Аналітика на 18.01.2019. Інвесторами рухає надія на торговельну угоду США і Китаю

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, ближче до завершення сесії індекси Уолл-стріт підстрибнули на повідомленнях Dow Jones про те, що Вашингтон обмірковував скасування китайських тарифів, щоб прискорити укладення торговельної угоди. Незабаром ці чутки були спростовані в Міністерстві фінансів, яке повідомило, що відомство не давало подібних рекомендацій щодо мит. Однак цього виявилося достатньо, щоб вдихнути оптимізм у фондові майданчики, який перекинувся на Азію. Незважаючи на спростування, учасники ринку вирішили, що диму без вогню не буває, і відродили надії на те, що дві країни незабаром все ж прийдуть до консенсусу щодо ключових торговельних питань. Нагадаємо, китайський віце-прем'єр в кінці місяця прибуде в США для проведення нового раунду переговорів. Японський Nikkei 225 зріс на 1,29%, китайський Shanghai Composite набрав майже 1,5%, гонконгський Hang Seng підвищився на 1,22%, а південнокорейський Kospi подорожчав на 0,72%, показавши скромний денний підйом серед своїх колег по АТР. З огляду на повсюдне пожвавлення інтересу до ризику, Європа теж може продемонструвати зростання на відкритті сесії.

На валютному ринку долар росте проти ієни і фунта, але знижується в парі з євро, який намагається перейти до відновлення після трьох днів зниження. Євро / долар зустріла підтримку на рівні 1.1370 напередодні і робить чергові спроби тестування рівня 1.14. Триваючий шатдаун уряду США поки не робить істотного тиску на долар, проте розмови про його негативні наслідки посилюються і на певному етапі можуть привести до нової хвилі ліквідації довгих позицій по американській валюті. Сьогодні Штати опублікують дані з промвиробництва, використання виробничих потужностей і споживчій довірі Мічиганського університету. Погіршення показників здатне дещо послабити позиції валюти під завісу тижня, як і подальше поліпшення ставлення до ризику.

Нафта фінішувала в четвер трохи нижче рівнів відкриття, але вже сьогодні з ранку відновила зростання на повсюдному оптимізмі щодо торговельної угоди між США і Китаєм. Також підтримку Brent надали повідомлення про значне скорочення видобутку ОПЕК в грудні — показник знизився майже на 800 тис. барелів на день. А тим часом міністр енергетики РФ Олександр Новак дав зрозуміти, що його країна готова прискорити реалізацію скорочення виробництва чорного золота в рамках угоди ОПЕК +. Все це допомагає інвесторам відволіктися від теми США, де виробники відновили нарощування видобутку. Минулого тижня виробництво сирої нафти в Штатах збільшилося до нового рекордного максимуму на рівні 11,9 млн барелів на день. Протягом дня котирування продовжать орієнтуватися на загальні настрої інвесторів, і якщо оптимізм не розвіється, Brent може протестувати позначку $ 62, на спробі пробою якої не виключена часткова фіксація прибутку.

Крім перерахованих вище даних з США, сьогодні увага інвесторів буде прикута до показників балансу рахунку поточних операцій в єврозоні, роздрібних продажів в Британії, виступу представника ФРС США Вільямса і даних Baker Hughes за кількістю діючих бурових установок.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися