Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 листопада 2018, 12:39

Аналітика на 30.11.2018. Обережний оптимізм в очікуванні саміту G20

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії  Global FX, сьогодні відкривається саміт G20 в Аргентині. Після невеликого осідання американських індексів, Азія показала обережний підйом. В цілому динаміка ринків говорить про стриманість інвесторів перед важливою подією, яка внесе корективи в настрій багатьох активів. Особливу увагу буде направлено на зустріч Трампа і Сі, але навряд чи варто чекати важливих проривів в переговорах двох країн, оскільки торгова риторика в останні дні не відрізнялася оптимізмом. Крім того, на заході буде присутній торговий радник Білого дому Пітер Наварро, який виступає за більш жорстку позицію щодо Піднебесної.

Китай опублікував показники ділової активності. PMI в промисловому секторі продовжив знижуватися, досягнувши вододілу 50. Якщо листопадовий показник опуститься нижче цього рівня, сектор обробної промисловості вийде в зону скорочення активності, що тільки посилить занепокоєння інвесторів з приводу уповільнення світової економіки. Втім, ринки Піднебесної досить стримано відреагували на дані. Китайський Shanghai Composite подорожчав на 0,86%, гонконгський Hang Seng підвищився на 0,56%. Японський Nikkei 225 виріс на 0,4%, а південнокорейський Kospi просів на 0,6% після того, як національний Центробанк очікувано підвищив ставку.

На валютних ринках поки все спокійно. Долар трохи знижується в парах з основними суперниками, але в цілому торгові діапазони досить тісні. Протокол засідання FOMC, як і недавній виступ Пауелла, носив більш «голубиний» характер. Чиновники банку вказали на перспективи швидкого підвищення ставки, але в той же час вказали на ймовірність перегляду темпів подальшого посилення політики в майбутньому. Долар на цей раз відреагував більш стримано. Схоже, Федрезерв дійсно починає готувати грунт для уповільнення процесу нормалізації монетарної політики з оглядкою на ознаки згасання світового зростання, потенційні наслідки торгових воєн і можливе уповільнення інфляції через обвал нафти. У найближчій перспективі у американської валюти буде шанс на реабілітацію в парах з європейськими валютами, якщо Трамп проявить жорстку риторику в рамках діалогу зі своїм китайським колегою. Євро / долар торгується поблизу рівня 1.14, але не наважується на впевнений пробій цього бар'єру в силу стриманості гравців.

У сировинному сегменті тривають спроби на північ. Brent вчора змогла відштовхнутися від нових річних мінімумів під відміткою 68 і тестує рівень 60, пробій якого необхідний для розвитку імпульсу корекції. Котирування відскочили від локального дна, але покупці не горять бажанням проштовхувати актив вище, що говорить про сумніви щодо майбутнього обговорення ринку нафти на саміті G20 і потім зустрічі країн ОПЕК + у Відні. Вчора надійшли сигнали про те, що Росія все ж розглядає обмеження видобутку, хоча багато чого буде залежати від цифр, на яких зійдуться виробники. Москва навряд чи захоче істотно урізати свої рекордні обсяги виробництва, а ринку зараз потрібні докази того, що ключові експортери готові піти на жертви заради підтримки ринку в збалансованому стані. Незважаючи на деяке ослаблення знижувального тиску, в короткостроковій перспективі бичачий потенціал Brent залишатиметься обмеженим, а ризики відновлення розпродажів збережуться.

Що стосується економічних подій, незабаром єврозона опублікує дані по безробіттю і споживчої інфляції. Також відбудеться виступ представника ЄЦБ Мерша. Далі увага перемкнеться на Штати, де заявлені індекс PMI Чикаго і виступ представника ФРС Вільямса. Під завісу торгів компанія Baker Hughes опублікує звіт по числу бурових.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися