Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 жовтня 2018, 14:31

S&P підтвердило кредитні рейтинги України

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's Global Ratings підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні «В-/В». Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's Global Ratings підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні «В-/В».
Фото: rte.ie

Як повідомляється, прогноз — «стабільний».

Одночасно був підтверджений рейтинг країни за національною шкалою «uaBBB».

«Не зважаючи на те, що Україна не отримувала фінансування в рамках програми Міжнародного валютного фонду з березня 2017 року, ми очікуємо, що нова програма, оголошена МВФ, буде схвалена до кінця 2018 року», — говориться в повідомленні агентства.

Читайте також: S&P спрогнозувало курс гривні на три роки вперед

«Ми вважаємо, що нова угода з МВФ допоможе Україні виконати її значні зовнішні боргові зобов'язання, погашення яких настає в наступному році, і в той же час проводити зважену макроекономічну політику в рік президентських і парламентських виборів», — заявили в агентстві.

Прогноз «стабільний» відображає думку аналітиків S&P GR, що існуюча наразі програма розширеного фінансування МВФ буде достроково припинено, проте замість неї буде реалізована нова програма строком на 14 місяців. Вона сприятиме стабілізації макроекономічної політики України в 2019 році.

Коментарі - 2

+
0
bonv
bonv
22 жовтня 2018, 14:45
#
На щорічних зборах багато говорили про FinTech. Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард у своїй промові нагадала, що у світі живе понад 1,7 мільярда дорослих людей, які не мають доступу до фінансових послуг. І саме новітні фінансові технології можуть стати відповіддю на цей виклик та сприяти їх фінансовій інклюзії, що в довгостроковій перспективі підтримає сталий розвиток економік. Нацбанк також підтримує такий висновок, ми бачимо FinTech одним із інструментів для збільшення фінансової інклюзії в нашому суспільстві.
+
0
bonv
bonv
22 жовтня 2018, 14:46
#
Голова Національного банку Яків Смолій: — «Головний меседж, який прозвучав у ході щорічної зустрічі і має для України чи не ключове значення, – це поступове звуження вікна можливостей для проведення реформ. Зараз саме час скористатися перевагами все ще сприятливого середовища, аби втілити структурні реформи, для подальшого посилення потенціалу до зростання, і зробити нашу економіку більш стійкою», – сказав Смолій.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися