Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 жовтня 2018, 14:30

S&P 500 близький до 200-SMA, ринки сподіваються, що ФРС відступить

За повідомленням експерта компанії  Tickmill, глобальний фондовий ринок засмутився в середу після того як інвестори піддали сумніву непорушні позиції американських фондових індексів. Хвиля корекції, найсильнішої з лютого 2018 року, обрушилася на американські акції, відображаючи єдину думку інвесторів, про те що Пауелл «переборщив» з яструбиними коментарями в своєму останньому виступі.

Цифри по споживчій інфляції в США, вихід яких намічений сьогодні, можуть лише посилити спекуляції про те, що Федрезерв буде гасити інфляційний імпульс агресивними темпами підвищення ставок.

Відсутність покупців на фондових ринках переконує в тому, що попит переключиться на захисні активи. Втеча від ризику ймовірно затягнеться із зростанням недовіри до основних драйверів зростання, зокрема до поки ще стійкого положення американської економіки.

На Уолл стріт інвестори намагаються оговтатися від самого значного відкату по S&P 500 з лютого, який позбавив капіталізації 850 млн. доларів. Лідером падіння виступив технологічний сектор. Індекс знизився на 3.29% у середу, NASDAQ втратив 4.08%. Промисловий індекс DOW постраждав трохи менше знизившись на 2.2%.

Трамп поспішив відвести вину від протекціоністської політики, засудивши поспіх ФРС в підвищенні ставок. «Мені не подобається що відбувається з ФРС», заявив Трамп репортерам перед політичною зустрічі в Пенсільванії. «Мені здається що Федрезерв збожеволів».

Дійсно, зауваження Пауелла минулого тижня «що нейтральна ставка ще далеко» і «можливо що ставка затримається деякий час вище нейтрального рівня» розбурхала інвесторів на ринку облігацій, викликавши різкий розпродаж і зростання прибутковості до максимумів семи років. На тлі погіршення перспектив прибутковості в акціях (стелю 2900 в який уперся S&P 500 виключаючи подальший capital gains, неважливий дивідендний прогноз), співвідношення ризик / прибутковість досягла критичної точки, де вибір інструменту з фіксованою прибутковістю став більш привабливим у порівнянні з акцією. Як результат ми можемо бачити масштабний відплив капіталу в облігації, що відбивається в зниженні їх YTM. Прибутковість п'ятирічних облігацій Німеччини знизилася на 33%, ДКО США також ростуть в ціні.

Роздуті P / E та інші метрики інвестиційної привабливості американських акцій довгий час були предметом гарячих дебатів, але рекордно високі темпи зворотного викупу акцій стримували песимізм. Причиною падіння, на думку експерта компанії, потрібно вважати «одкровення Пауелла», тобто фактор дорогого кредиту для компаній. Індикатори Price-earnings і price-sales ratio, які багато хто зараз приводить в приклад і виправдовує стан перекупленності, дійсно починають турбувати, коли спостерігається уповільнення або сигнали до уповільнення споживчого попиту, що поки американська економіка успішно спростовує. Зараз якщо з'являться ознаки відкату в риториці ФРС або надійні сигнали з боку адміністрації США, що ФРС може зіткнутися з бар'єрами в політиці, то можна очікувати, що блискавична криза на ринку буде успішно припинена.

Зараз варто орієнтуватися на відскік S & P 500 від підтримки на 200-денний SMA, що було успішно продемонстровано після падіння в лютому:

Валюти ринків, що розвиваються сьогодні ростуть проти долара в рамках технічної корекції, але ймовірно підуть нижче так як в моменти втечі від ризику фундаментально позбавлені стійкого положення. Цікава також реакція по золоту, ніби як традиційно тиха гавань, але навряд зауважує приплив попиту. Все таки поки там реальна прибутковість, далека від необхідного рівня для істотного інтересу. Ось якщо сьогодні інфляція піде вище, а ДКО США зміцняться ще вище (так що реальна прибутковість скоротиться), то золотом можуть всерйоз зацікавитися, навіть незважаючи на юань.

За матеріалами Tickmill

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися