Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 вересня 2018, 14:19

Аукціон 10-річних паперів сьогодні може відправити дохідність вище 3%

За повідомленням експерта компанії Tickmill, черговий «злива» з казначейських облігацій пройшла вчора в США, однак з кожним новим аукціоном інвестори схоже все менше радіють подібним «явищам». Після узгодження заходів щодо фіскального стимулювання, темпи надходження на ринок паперів казначейства виросли, в той час як очікування підвищення ставок ФРС дозволяють уряду виручити все менше грошей за продаж своїх короткострокових зобов'язань.

Ринок прийняв свіжу порцію облігацій, з працею пережовуючи її. Прибутковість до погашення була визначена на рівні 2.821%, максимального значення з травня 2008 року. Даний показник характеризує загальний попит на облігацію — чим вона вища, тим менше ринок готовий заплатити щоб отримати фіксовані платежі в майбутньому.

Серед інших показників варто відзначити відносини прямих, непрямих інвесторів і дилерів. Іноземні покупці не можуть безпосередньо взаємодіяти з казначейством тому вони це роблять через банки посередники, таким чином формуючи непрямий попит. На вчорашньому аукціоні відсоток непрямих покупців склав 46.3%, при середньому значенні в серпні рівному 42.7% і нижче ніж середнє за 6 місяців значення 48.1%. Зниження частки непрямих інвесторів можна пояснити тим, що долари зараз потрібні всюди, в тому числі і ринкам, що розвиваються, які пред'являли попит на американські казначейські облігації. Вони поки не готові повертати долари на батьківщину в обмін на нові борги уряду. Дилери викупили 43,0%, а прямі покупці забрали всього 10.7%, відповідно до історичних значень.

Розміщувати папери довелося під час загального внутрішньоденного «занепаду» ринку: вчора прибутковість 10-річних облігацій плавно піднялася до 2.97%, практично синхронно з нею виросла і прибутковість по 2-річним паперам, тому що спред між двома практично не змінився, перебуваючи на рівні 0.23%.

Сьогодні варто звернути увагу на те, як розлетяться 10-річні папери серед бажаючих, загальним обсягом в $ 23 млрд. Поки ж, як показують розміщення, ринок не відчуває на собі практично ніяких тенденцій втечі від ризику.

Нафта

На тлі новин про переривання видобутку і переробки на східному березі США і санкції проти іранської нафти WTI підскочив вище 69 доларів за барель, черпаючи оптимізм з даних API.

API

— Зміна запасів сирої нафти -8.636М при прогнозі в -1.75М;

— Кушинг + 2.122М при очікування в 900К;

— Запаси бензину зросла на 5.8м барелів;

— Дистиляти скоротилися на 1.165М барелів.

Очевидно, що скорочення пропозиції через перебої в Мексиканській затоці і високий попит на паливо за рахунок підйому економіки, зумовлюють такі високі темпи зменшення нафти зі сховищ. У свою чергу менше запасів — менше можливості у американських виробників впливати на ринок — більше можливостей контролю для ОПЕК — зростання цін. Ось такий нехитрий ланцюжок.

Спот ціни на нафту вище ніж на ф'ючерси, це говорить про те, що ринок відчуває зараз дефіцит в поставках:

Франція і Південна Корея в свою чергу прогинаються під тиском США і відмовляються від Іранської нафти, змушуючи останнього знизити поставки. Також на ринку прослизнула новина про те, що Росія і ОПЕК готові укласти нову нафтову угоду. Здається, для цін відкривається шлях наверх ...

А в інтерв'ю BBC глава Банку Англії Марк Карні, заявив що фінансова система Китаю представляє зараз один з головних ризиків для фінансової стабільності. Причина — повторення помилок, які призвели до кризи 2008 року в США, тобто накопичення високого боргу домогосподарств, високий% поганих боргів у китайських банків через неефективне кредитування, включаючи дорогі, але збиткові інфраструктурні проекти.

Китайський юань продовжує поступатися територією долара, сьогодні вранці пара майже досягла рівня 6.88, але долар не зміг зафіксувати зростання. Китайська влада поки вважає за краще займати пасивну позицію, відповідаючи на загрози введення тарифів у відповідь заходам, таким чином намагаючись мінімізувати збиток від протистояння. Проміжні вибори в листопаді є зараз однією з головних надій китайського уряду, зокрема, захоплення палати представників демократами і перешкоджання заходам спрямованих на загострення торгового спору з Китаєм.

За матеріалами Tickmill

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися