Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 червня 2018, 12:22

Аналітика на 20.06.2018. Від торгової війни — до параду Центробанків

За відсутності новин з «торгового фронту» інвестори змогли прийти в себе. За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, паніка стихла, втеча від ризиків змінилося стабілізацією і висхідній корекцією після масштабних розпродажів на фондових майданчиках світу. Проте, інвестори в цілому поки дотримуються обережності, побоюючись нового витка торгових суперечок між США і Китаєм. Крім того, якщо й інші фактори ризику, які стримують покупців. Це форум Центробанків, що триває, а також майбутній саміт ОПЕК +. Після спочатку невпевненої динаміки азіатські фондові індекси вийшли в непоганий плюс і досягли сесійних максимумів в рамках відкату від вчорашніх рівнів. Так, японський Nikkei і гонконгський Hang Seng додають більше 1%, а китайський Shanghai Composite підвищується в межах 0,5%. У світлі ослаблення тиску на ризикові активи, на відкритті Європи ми можемо побачити позитивну динаміку провідних індексів, а пізніше — відновлення Уолл-стріт, якщо найближчим часом не буде нових потрясінь.

Долар користувався попитом в умовах ухилення від ризикових активів, а в середу продовжує зміцнення, але вже без підтримки цього фактора, що тільки підтверджує серйозний настрій биків. Валюта відчуває пристойну підтримку на тлі дивергенції курсів монетарної політики ФРС та інших ЦБ. Причому вплив цього фактора може посилитися сьогодні, в рамках триваючої конференції Центробанків, де виступлять глави ЄЦБ і Банку Японії. Ні від Драгі, ні від Куроди ринки не чекають будь-яких позитивних заяв після недавніх засідань регуляторів. Таким чином, американська валюта може продовжити сходження в парах з основними валютами і розвинути корекцію проти ієни після вчорашньої просадки.

Крім Драгі, сьогодні виступить цілий ряд представників ЄЦБ. Також ринок не залишить без уваги коментарі глави ФРС Пауелла, які можуть зіграти проти пари євро / долар і посилити тиск на основну валютну пару на темі монетарної політики. Напередодні котирування пристойно відійшли від мінімумів в районі 1.1530, але не змогли повернутися вище 1.16, що в тому числі з технічної точки зору підтверджує слабкість єдиної валюти і готовність доларових биків до продовження атаки. Таким чином, мінімуми поточного року трохи вище 1.15, досягнутих в кінці травня, як і раніше знаходяться в зоні ризику.

Brent не змогла відстояти рівень 75 напередодні, але на ранковій сесії в середу відновила спроби зростання, відіграючи вчорашнє просідання. Невизначеність в сировинному сегменті залишається високою, що не дивно, з огляду на відсутність передумов для досягнення консенсусу країнами ОПЕК + на майбутньому саміті. Додаткову знервованість на сировинний сегмент привносить розвиток подій в торгових відносинах між США і Китаєм, оскільки втеча від ризиків негативним чином позначається на привабливості Brent, особливо в поточний період. У найближчі дні котирування продовжать торгуватися в режимі очікування, і в залежності від вступних коментарів експортерів, можливі значні коливання в будь-яку сторону. Але істотного підйому цін як і раніше не очікується аж до оголошення підсумків саміту, які обіцяють стати найбільш напруженими і складними за багато років.

Котирування золота вчора оновили мінімуми 2018 року, ледь втримавшись над рівнем 1 270, від якого намагаються відновитися, але поки без особливих успіхів — в середу вранці метал продовжує торгуватися з ведмежим ухилом, консолідуючись в районі 1274. Над золотом продовжує тяжіти сильний долар, і навіть вчорашня втеча від ризиків не втримала актив від падіння, який потрапив в сильну залежність від настроїв по американській валюті. Так що поки долар користується успіхом в рядах покупців, про впевнене відновлення металу, незважаючи на його перепроданність, годі й казати. Найближча мета в разі відновлення очікується в області 1280. У міру настання «американця» не виключено падіння до нових мінімумів цього року.

З економічних звітів на сьогодні заявлені тільки результати дослідження промислових трендів в Британії, а також продажів житла на вторинному ринку США. В іншому увагу ринків буде зосереджено на виступах численних чиновників світових Центробанків, які і будуть формувати настрої гравців в короткостроковій перспективі.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися