Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 березня 2018, 9:58

Впевненість ЄЦБ у вірному напрямку інфляції посилилася

Президент ЄЦБ Маріо Драгі сказав в середу, що інфляція рухається в сторону встановленого центральним банком цільового рівня, а ЄЦБ більш, ніж раніше, впевнений, що цільовий рівень буде досягнутий в середньостроковій перспективі, повідомляє аналітичний відділ компанії Альфа-Форекс.

«Але нам необхідні подальші свідчення того, що динаміка інфляції спрямована в потрібну сторону, і грошово-кредитна політика буде і надалі проводитися терпляче, послідовно і виважено», — сказав Драгі.

Іншими словами, не слід очікувати, що банк скоро змінить політику. Драгі також сказав, що «корекція нашої політики залишиться передбачуваною».

Керівники центральних банків часто люблять здаватися нудними. Драгі не завжди був таким, але до кінця терміну своїх повноважень, можливо, повертається до такого способу.

На момент написання статті пара євро/долар США торгувалася по 1,2390 і продовжить торгуватися «в бічному тренді в районі 1,24», кажуть аналітики ING.

Пара торгується в цьому районі два останніх дня, і в банку говорять, що таке її поведінка зумовлена ​​«побоюваннями щодо можливості світових торгових воєн, спровокованих політикою США».

У середу вийдуть дані по роздрібних продажах у США, але позитивний вплив цієї статистики на долар може бути тільки слабким, так як учасники ринку зосередили увагу на кадрові перестановки в Білому домі після звільнення Рекса Тіллерсона з поста держсекретаря, кажуть в ING.

За матеріалами Альфа-Форекс

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися