Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 лютого 2018, 14:08

Економіка єврозони зберегла стійкі темпи зростання

В кінці минулого року економіка єврозони зберегла стійкий темп зростання, створивши передумови для ще одного сильного року, що може підштовхнути чиновників Європейського центрального банку завершити безпрецедентну програму стимулювання, повідомляє експерт компанії Weltrade.

ВВП єврозони збільшився на 0.6% в порівнянні з попередніми трьома місяцями в четвертому кварталі, повідомив Євростат у середу, підтвердивши оцінку, випущену 30 січня. За даними окремих звітів, зростання сповільнилося в Німеччині та Італії, в той час як темпи розширення прискорилися в Нідерландах і Португалії.

Європейська комісія заявила, що економічна експансія в регіоні 19 країн в даний час більш збалансована, ніж в будь-який час після фінансової кризи. Крім того, Міжнародний валютний фонд підвищив прогнози зростання світової економіки на 2018 рік. Директивні органи ЄЦБ впевнені в тому, що стійке економічне зростання поступово призведе до підвищення цінового тиску.

Економічний імпульс в Німеччині, незважаючи на уповільнення квартальної активності, продовжує залишатися ключовим елементом зростання в зоні євро. Зростання ВВП країни в кінці минулого року був обумовлений сильним збільшенням експорту, згідно національної доповіді. Державне споживання та інвестиції в обладнання зросли, в той час як приватні витрати залишилися практично без змін, будівництво скоротилося.

Економіка Нідерландів також виграла від зростання глобальної торгівлі. ВВП в попередньому кварталі збільшився на 0.8%, перевищивши оцінки економістів. Зростання в Італії сповільнилося до 0.3%. У Португалії ВВП збільшився на 0.7%.

Правильный вибір форекс компанії є запорукою вашого успішного й прибуткового заробітку на форексі. Компанія Weltrade пропонує трейдерам цілодобовий сервіс та індивідуальний підхід до кожного.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися