Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 лютого 2018, 11:42

Аналітика на 13.02.2018. На світових ринках технічна корекція

Фондові індекси Америки в перший робочий день цього тижня продемонстрували позитивну динаміку і закрилися в зеленій зоні. За повідомленням аналітика компанії Global FX, Dow Jones зріс на 1.70% (24601.27), S&P 500 піднявся на 1.39% (2656.00), Nasdaq підскочив на 1.56% (6981.96). Європейські майданчики також показали зростання в єдиній динаміці. Німецький індекс DAX зріс на 1.45% (12282.77), британський FTSE 100 додав 1.19%(7177.06).

На сьогодні запланований ряд публікацій макроекономічних даних, а також виступи представників монетарної влади, які можуть вплинути на рішення учасників ринку впродовж торгових сесій.

  • В 02:30 (за Київським часом) Індекс ділової довіри NAB Австралії
  • В 02:50 (за Київським часом) Виступ голови банку Японії Куроди
  • В 10:15 (за Київським часом) Індекс цін виробників Швейцарії
  • В 11:00 (за Київським часом) Щомісячний звіт МЕА
  • В 11:30 (за Київським часом) Індекс споживчих цін Великобританії
  • В 11:30 (за Київським часом) Індекс закупівельних цін виробників Великобританії
  • В 15:00 (за Київським часом) Промова члена FOMC Местера

Після декількох днів провалу на фондових ринках вчора котирування на світових біржах, продемонстрували помірний відскок, скориставшись малою кількістю новин. Це достатньо можна назвати технічною корекцією до попереднього падіння, оскільки особливих приводів для росту не було, як, до речі, і для падіння. В такій ситуації самим природнім для ринків є рух, корекційний по відношенню до попереднього.

Європейські ринки також не залишилися осторонь і підхопили настрій інвесторів на зростання після падіння протягом двох тижнів, і можна очікувати, що ця п'ятиденка буде зеленою. Вчора індекси Старого Світу могли дозволити собі помірне зростання з причини відсутності публікації важливої ​​статистики та фінансової звітності компаній. Сьогодні в Європі очікується трохи більше насичений день — в Великобританії буде опублікований індекс споживчих і закупівельних цін виробників за січень поточного року.

Вчора в США значущою статистики не виходив, і вони потрапили в ту ж ситуацію, що й увесь інший світ — просто показали корекційний зростання до попереднього зниження, який було розпочато вже в п'ятницю. Також учасники ринку звернули увагу на новини про проекту бюджету на 2019 фінансовий рік, який був представлений в конгрес. Уряд США запитує у парламентаріїв фінансування на 2019 рік у розмірі 3,422 трильйона доларів, що становить 21% усього ВВП, при цьому передбачуваний дефіцит бюджету повинен скласти 984 мільярдів доларів, або 4,7% ВВП.

З корпоративних новин хочеться відзначити одного з вчорашніх фаворитів торгів — найбільшого в світі виробник мікрочіпів для мобільних телефонів Qualcomm. Він додав до капіталізації 1,9% на тлі новин про те, що конкуруюча компанія Broadcom домовилася про залучення $ 100 млрд з метою проведення його ворожого поглинання. Папери Broadcom також виросли на 2,7%.

Вчора вийшов щомісячний звіт ОПЕК, який містив в собі різноспрямовану інформацію. З одного боку, був підвищений прогноз по зростанню світового попиту на нафту, а з іншого, в ОПЕК вважають, що в середньостроковій перспективі видобуток «чорного золота» в США зросте на 1,3 млн барелів. Цілком можливо, що на нафтовому ринку можливе повернення до низхідного руху. Сьогодні в центрі уваги — прогноз по запасах нафти від API.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися