Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 лютого 2018, 17:10

Банк Англії залишив монетарну політику без змін

Марк Карні відмітив, що відсоткові ставки у Великобританії повинні зрости більш швидкими темпами, ніж очікувалось раніше, щоб попередити перегрів економіки, що послаблена Brexit, повідомляє експерт компанії Weltrade.

Банк Англії підвищив прогнози економічного зростання в четвер та відмітив, що інфляція буде залишатися вище цільового показника в 2% протягом наступних трьох років.

«Ймовірно, нам знадобиться підвищувати процентні ставки більш поступово, проте дещо раніше, ніж ми очікували у листопаді, – сказав Карні на прес-конференції в четвер. – Очікується, що зростання попиту буде перевищувати зниження темпів зростання пропозиції».

Регулятор залишив базову процентну ставку без змін на рівні в 0.5%. За це рішення проголосували всі члени комітету.

Коментарі голови BOE привели до зростання ринкових очікувань стосовно підвищення ставок у Великобританії. Інвестори тепер оцінюють ймовірність того, що це відбудеться в травні в 75%, у порівнянні з 55% до прийняття рішення.

Фунт стерлінгів також підскочив після оголошення рішення – на 0.7%, до 1.3978 проти долара.

Прогнози банку

Комітет з грошово-кредитної політики вважає, що рост економіки Британії прискориться до 2020 року, а це значить, що існує великий ризик перегріву, відповідно до протоколів останнього засідання, що були опубліковані в четвер.

Політики також підтвердили, що череда наслідків Brexit як і раніше можлива. Ці події «залишаються основним джерелом економічної невизначеності», – говориться у звіті з інфляції.

Банк бачить інфляцію на рівні в 2.2% в першому кварталі 2020 року – вище цілі в 2%, що вказує на необхідність більш швидкого посилення політики.

Для клієнтів з різним рівнем досвіду та знань в компанії Weltrade пропонують декілька типів рахунків. Інвестуючи більше, ви автоматично отримуєте кращі умови торгівлі і додатковий набір сервісів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися