Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 грудня 2017, 11:32

Аналітика на 05.12.2017. Ринки Америки у невизначенності

Фондові індекси Америки в понеділок єдиної динаміки не продемонстрували і закрилися разнонаправленно. За повідомленням головного аналітика компанії Global FX, Dow Jones виріс на 0.24% (24290.05), S&P 500 просів на 0.11% (2639.44), Nasdaq впав на 1.05% (6775.37). Європейські майданчики росли в єдиній динаміці. Німецький індекс DAX виріс на 1.53% (13058.55), британський FTSE 100 піднявся на 0.53% (7338.97).

На сьогодні запланований ряд публікацій макроекономічних даних, а також виступи представників монетарної влади, яка може вплинути на рішення учасників ринку впродовж торгових сесій.

В 02:15 (за Київським часом) Виступ голови RBNZ Спенсера

В 02:30 (за Київським часом) Обсяг роздрібних продажів Австралії

В 05:30 (за Київським часом) Рішення Австралії по процентній ставці

В 10:55 (за Київським часом) Індекс ділової активності в секторі послуг Німеччини

В 11:00 (за Київським часом) Індекс ділової активності в секторі послуг Єврозони

В 11:30 (за Київським часом) Зустріч міністрів фінансів ЄС

В 11:30 (за Київським часом) Індекс ділової активності в секторі послуг Великобританії

В 16:45 (за Київським часом) Індекс ділової активності (PMI) в секторі послуг Америки

В 17:00 (за Київським часом) Індекс ділової активності в невиробничому секторі Америки від ISM.

Як американські, так і європейські ринки продовжує підтримувати новина про схвалення податкової реформи Трампу Сенатом США. Ця реформа сприятиме зростанню американської економіки, що у свою чергу потягне за собою і весь світ. Завдяки цьому учора європейські ринки показали активне зростання впродовж усього дня після корекції в п'ятницю. З макростатистики можна відмітити звіт Британії по індексу ділової активності у будівельному секторі, який показав зростання з 50,9 до 53,1, що виявилося краще за прогнози 51,0. Це не сильно допомогло зростанню національного індексу, при тому що після високоволатильного минулого тижня фунт стерлінгів пішов у вузьку консолідацію. Це може спричинити сильний імпульс найближчими днями.

Американський долар не може визначитися з рухом в очікуванні нових виступів колишнього радника адміністрації США по національній безпеці Майкла Фліна. Минулого тижня він признався в наданні неправдивих свідчень ФБР і заявив про намір свідчити проти Дональда Трампа у справі про втручання Росії в президентські вибори. Якщо буде сказано щось істотне, то це може підірвати репутацію нинішнього президента і просування його реформ, і, як наслідок, відіб'ється на світових фондових ринках і доларі.

Тому, незважаючи на відкриття індексів вгору, цілий день спостерігався низхідний рух. Інвестори доки не прагнуть продовжувати передноворічне ралі, поки не буде рішення по податковій реформі. Голосування в Сенаті не є остаточним, і прийнятий верхньою палатою Конгресу законопроект тепер має бути об'єднаний з таким же документом з Палати представників, і це може статися найближчими днями.

Цілком природно, що котирування нафти коригується після зростання минулого тижня. Окрім фіксації прибутку по довгих позиціях інвестори відігравали дані від Baker Huges. Вони показали збільшення бурових установок в США на дві штуки за попередній тиждень. Зараз учасники ринку стали більше уваги приділяти динаміці цього показника. Він допомагає оцінити реакцію сланцевих виробників Америки на високі ціни на нафту, які роблять нетрадиційну здобич все більш прибутковою.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися