Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 жовтня 2017, 12:23

Аналітичний огляд на 09.10.2017

У останню торгову сесію минулого тижня фондові індекси Америки єдиної динаміки не продемонстрували і закрилися різноспрямовано. За повідомленням головного аналітика компаніїGlobal FX, Dow Jones знизився на 0.01% (22773.67), S&P 500 просів на 0.11% (2549.33), Nasdaq виріс на 0.07% (6590.18). Європейські майданчики також торгувалися без єдиного тренду. Німецький індекс DAX знизився на 0.09% (12955.94), британський FTSE 100 збільшився на 0.20% (7522.87).

На сьогодні запланований ряд публікацій макроекономічних даних, а також виступи представників монетарної влади, яка може вплинути на рішення учасників ринку впродовж торгових сесій.

О 09:00 Обсяг промислового виробництва Німеччини за серпень

О 10:45 Виступ члена правління ЄЦБ Мерш

Об 11:30 Індекс довіри інвесторів Єврозони Sentix на жовтень

О 13:00 Засідання Єврогрупи

О 17:00 Індекс тенденцій на ринку праці США за вересень

О 19:00 Виступ члена ЄЦБ Лаутеншлегер

У кінці минулого тижня Європейські інвестори вважали за краще фіксувати прибуток після бурхливого зростання початку місяця, і це відбилося на індексах. До того ж чинником, що насторожує, все ще є невизначеність зі статусом Каталонії, незалежність якої може бути оголошена вже сьогодні. У Великобританії національна валюта виявилася під тиском через украй слабкі виступи прем'єр-міністра Терези Мей з приводу виходу з Євросоюзу.

У США в п'ятницю сталася подія, яку не можна залишити без уваги. Щомісячне розширення платіжних відомостей в несільскогосподарському секторі, що тривало протягом семи років, у вересні припинилося. Цей, один з найважливіших показників американської економіки, знизився на 40 тис. замість прогнозованого зростання на 83 тис. В той же час, безробіття знизилося до мінімального з лютого 2001 р. рівня в 4.2%, що виявилося непередбаченим при прогнозі відсутності змін з 4.4% в серпні.

Не дивлячись на яскравий негатив по макростатистиці, паніка на ринках була відсутня. Інвестори розуміють, що це пов'язано з винятковістю вересневих результатів внаслідок тимчасових локальних природних катаклізмів. Учасники ринку вірять у відновлення стійкого зростання зайнятості в майбутньому. Як і на європейських майданчиках трейдери фіксували прибуток перед вихідними після ударного зростання усього попереднього тижня, впродовж якого індекс широкого ринку S&P 500 штурмував нові максимуми, що привело до явної перекупленості. Цілком імовірно, що найближчим часом буде технічна корекція, після якої зростання продовжиться, чому сприятиме період звітності американських компаній, що починається, від якого чекають позитивних результатів.

Нафтовим котируванням так і не вдалося вирости. Тиск на галузь чинили стихійні лиха. У Мексиканській затоці бушує черговий ураган «Нейт», який погрожує не лише нафтовидобутку, але й інфраструктурі по переробці, яка знаходиться на березі. На початку цього тижня чорне золото може отримати підтримку у зв'язку із сезонними чинниками, а також від публікації щомісячного звіту ОПЕК і МЕА.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися