Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Неприємно здивували при спробі оформлення «автоцивілки»

2/5
aleksaleks20202020-12-22 13:59:31
Здивували сьогодні…
Два роки співпраці щодо «автоцивілки» минули на позитиві (оперативне оформлення страхування, страхових випадків не було).

Сьогодні при спробі оформлення «автоцивілки», зажадали інформацію про рік народження власника автівки, яка «необхідна для розрахунку вартості страхування».
На моє запитання, яким чином вік власника автівки (а я не власник, а користувач/страхувальник) впливає на моє (!) водіння (яке я й страхую на цій автівці) та посиланням на Закон «Про обов'язкове...» та перелік документів для оформлення «автоцивілки» від МТСБУ, де немає вимог надавати інформацію про власника авто (а тільки інформацію про страхувальника та технічну про автівку), отримав відповідь дослівно: «Дані умови розрахунку обумовлені внутрішньою інструкцією компанії і вони не змінні. Вибір залишається за клієнтом погоджуватися чи ні.»

Це взагалі що? Страховик вимагає приватну інформацію, яка йому не потрібна для роботи (згідно законодавства). На запитання, навіщо, розтлумачте, можливо вона дійсно вам потрібна, відповідь на рівні «купуйте або йдіть геть». Це все з вересня 2019 року. Це тоді, коли їх купили канадці? Некорректно переклали/адаптували канадські внутрішні документи? Писати скаргу канадцям? No problem, with pleasure.
За цього дуже низького «кастомерсервісу» можу тільки уявити, як цей страховик буде вести себе, коли відбудеться страховий випадок: «нічого не знаємо, йдіть собі далі».

Екс-Аха все ж таки поясніть, навіщо вам рік народження власника авто для розрахунку вартості «автоцивілки» для мене, як страхувальника (не власника авто)? І бажано «людською» мовою, а не мовою ультиматумів
Arx
23 декабря 2020, 8:58
Дякуємо за звернення! З вересня 2019 року ми ввели додатковий фактор при тарифікації вартості полісу обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності — рік народження власника транспортного засобу.
Страхова компанія, на підставі власних статистичних даних, визначає ціну полісу в межах встановлених законодавством.
Ми, відповідно до наших стандартів, переглядаємо ці і інші фактори, зважаючи на математичні та статистичні дані. Нам дуже прикро, що для Вас це стало неприємною несподіванкою. Запевняємо Вас, що дані нам потрібні виключно з метою ціноутворення.
З повагою, Відділ контролю якості сервісу СК «АРКС»

Комментарии к отзыву - 2

aleksaleks2020aleksaleks20202020-12-23 09:28:46
Дякую за коментар. Питання залишилось відкритим: як чином вік людини, яка не керує автівкою впливає на автівку та на все що станеться з автівкою на дорозі без участі людини, вік якої ви вимагаєте для оцінки страхових ризиків?
СКСК2020-12-24 13:57:09
Кореляція між ціною полісу і віком власника автомобіля встановлена статистично, тобто спостерігається в цілому за страховим портфелем (не в кожному конкретному випадку).
Тому в окремих випадках така залежність може виглядати не логічно.
В таких випадках ціна полісу може бути визначена, виходячи з дати народження страхувальника.
З повагою, Відділ контролю якості сервісу СК «АРКС»
Отзыв успешно отредактирован