Минфин - Курсы валют Украины

Угрозы

Bondarcuk1232018-09-03 19:24:43
Добрый день! Сегодня позвонила девушка и сказала, что у меня долг 13 300. Я брала 6000 грн. Я сказала что я не согласна платить 13000, она мне нахамила и бросила трубку. После этого, мне на вайбер пришло сообщение от лица не нашей национальности «помогать тебе буду». Я ему сказала, помоги себе. После этого он написал « какая ты дерзкая, с мужем и ребенком тоже» И последовали еще угрозы. У меня дядя в МВС управлении, полковник. Завтра буду писать заявление, скриншоты и аудиозаписи у меня есть. Я не один раз брала кредит у вас и всегда возвращала не малые проценты. Имейте совесть, я работы лишилась, уступает нам немного, а не угрожаете вы моей семье.
Манивео
4 сентября 2018, 15:03
Добрый день!

При начислении процентов и штрафных санкций мы руководствуемся кредитным договором. С его условиями вы ознакомились перед получением кредита и согласились, подписав его электронной подписью и проставив соответствующую отметку на нашем сайте. Если сумма, которую вы упомянули, была добавлена к вашей задолженности не в рамках договора (вы точно не просрочили платеж и считаете, что это ошибочный долг), пожалуйста, обратитесь в нашу службу поддержки – мы все проверим и обязательно разберемся, в чем дело.

Cотрудники Moneyveo всегда общаются и действуют в соответствии с законодательством Украины. Будем признательны, если поможете нам разобраться в этой ситуации. Пожалуйста, предоставьте запись разговора и укажите телефонный номер, с которого вам звонили. Контакты нашей службы поддержки: support@moneyveo.ua, 0-800-219393.

Также обращаем ваше внимание, что в сложных ситуациях мы идем навстречу клиенту и по заявке предлагаем оптимальную схему погашения. Однако если клиент не стремится разрешить ситуацию и не погашает долг, через некоторое время компания может передать право требования по кредиту третьему лицу. Это утверждено в Гражданском Кодексе Украины (глава 73) и указано в нашем кредитном договоре (п. 7.4. договора). Подписывая договор, клиент соглашается с такой возможностью.

С уважением,
Moneyveo.UA

Комментарии к отзыву - 7

42651981426519812018-09-03 23:20:19
Вже писав це в одному з відгуків, ще раз продублюю.

Можете звернутись в Нацкомфінпослуг, відповідно до пункту 5 частини третьої статті 18 Закону України «Про захист прав споживачів», який встановлює, що несправедливими є, зокрема, умови договору про встановлення вимоги щодо сплати споживачем непропорційно великої суми компенсації (понад п’ятдесят відсотків вартості продукції) у разі невиконання ним зобов’язань за договором.
Приклад роспорядження Нацкомфінпослуг https://www.nfp.gov.ua/files/ROZPORYADGHRNYA/KU_DEPARTMENT/2018/R-1089.pdf
ОлексійОлексій2018-09-10 15:34:22
Ви звертались в Нацкомфінпослуг? Та чим все закінчилось?
42651981426519812018-09-10 16:05:58
У мене інша ситуація. По моїм паспортним даним Манівео видало незрозуміло кому кредит і намагалися з мене збити ці гроші. Доки шукав інформацію по своєму випадку, знайшо інфу яку описав вище. Я не можу гарантувати що після звернення в Нацкомфінпослуг вам знизять суму боргу, але написати і відпривити лист коштує не так вже й дорого, можете спробувати.
cegelnik000cegelnik0002020-05-20 14:55:59
Скільки коштує відправити листа
42651981426519812018-09-10 16:18:09
Знову наголошую, я не юрист і ці спобоби не намагався втілити в життя.

От ще один варіант, як можна спробувати визнати договір не дійсним і, можливо, взагалі відати треба буде тільки тіло кредита. Але треба подавати в суд для цього. Копати треба в сторону електроного підпису, яким підписаний договір.

В законі є два поняття: електроний підпис і електро-цифровий підпис (ЕЦП). http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/852-15
І от цим електроним підписом неможливо перевірити, чи змінився документ з часу підписання, чи ні.

«Відповідно до Закону про електронний документообіг оригінал електронного документа повинен давати можливість перевірити його цілісність і справжність. У цьому ж Законі сказано, що цілісність електронного документа можна довести лише шляхом перевірки ЕЦП. Оскільки підтвердити цілісність документа, підписаного за допомогою електронного підпису, неможливо, то і неможливо стверджувати, що такий документ є дійсним. Дану позицію також займає Державна фіскальна служба України (наприклад, лист Державної фіскальної служби України № 23705/6 / 99-99-22-04-02-15 від 6 листопада 2015 року, лист Державної фіскальної служби України № 9985/6 / 99- 95-42-01-16-01-15 від 4 травня 2016 року). Таким чином, виходячи з діючих положень законодавства України, електронний підпис для укладення договорів використовувати не можна.»
ОлексійОлексій2018-09-10 23:03:39
Хороша ви Людина, дуже вам вдячний за пораду. Я теж думав на рахунок ЕЦП, чи взагалі він у мене є. В договорі прописано, що електронним підписом є мій логін і пароль від особистого кабінету, що є доволі дивно! Наскільки я знаю, що для того щоб отримати ЕЦП потрібно мій мокрий підпис і робить його Акредитований центр сертифікації ключів.
42651981426519812018-09-11 12:49:10
Про ЕЦП ви все вірно написали, потрібно звертатись особисто в АЦСК. Але поняття електроний підпис в законі є http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/852-15

електронний підпис — дані в електронній формі, які додаються до інших електронних даних або логічно з ними пов’язані та призначені для ідентифікації підписувача цих даних;

Але як довести що це ваш підпис і що ви ним підписали я й досі не розумію. В Манівео юрист відмовився це коментувати. Єдиний доказ (якщо ви брали кредит), це факт переказу грошей з їх рахунку на вашу картку. Але на який умовах дійсно був укладений договір перевірити неможливо, бо електроний підпис (на відміну від ЕЦП) не дає можливості перевірити цілісність підписаного документа.

Сподіваюсь ситуація вирішиться на вашу користь.
Отзыв успешно отредактирован
Получить кредит