Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Чому банк не реагує на моє звернення

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
pavel3435 23 февраля 2015, 11:22
Добрий день.Можливо написане звернення тут допоможе мені розібратись в моєму питанні, так як три місяця написання зверненнь у відділенні банку у м.Біла Церква не дали ніякого результату.Розпочну спочатку.Я заключив з банком договір №690007374 13.02.2008 року на суму 30300 гр.Мені потрібні були кошти на навчання сина, так як я сам виховую його(дружина померла)і я невзмозі був назбирати велику суму сам, тому звернувся до банку.Отримавши кредитну картку я зняв велику суму коштів на навчання.Час йшов я сплачував відсотки, коли платив невчасно то і нарахування штрафів.Я погашав суму протягом семи років.У 2014 році по сімейним обставинам протязі -квітеня, травеня, червня 2014 року місяця незміг платити внески(моя сума заборгованності складала на той час приблизно 96000 тис гр-по випискі)і мій рахухок банк передав до Укрборгу, мене звичайно не повідомив(у відділенні банку в м.Біла Церква пояснили, що клієнта неповинні повідомяти про такі дії банку).02.07.2014 року я знаючи, що три місяці не платив кошти зателефонував з відділення у м.Київ на Раїси Окіпної на гарячу лінію, щоб дізнатись повну суму внеску.для погашення кредиту, мені повідомили -10200 гр, я сплатив, але рахунок не закривав, бо збирався в майбутньому ще користуватись послугами банку, але як виявилось це була велика помилка.У листопаді2014 р мені прийшов лист з Укрборгу, що буде конфіскація майна, я звичайно зразу зателефонував на гарячу лінію з номера 0994308282, де мене повідомили, що такого договору у банку немає.Потім я зателефонував до Укрборгу, де повідомили мене, що я вже сплатив борг у сумі 10200 і вони не мають до мене ніяких притензій, а листи приходять автоматично так як банк не відкликав позов з Укрборгу.Повідомили що я повинен звернутись до банку і вони повинні відкликати це звернення.Одночасно виникає питання на які підставі банк перевів цей рахунок до Укрборгу, сьгодні дружина телефонувала з свого номера 0508058402 на гарячу мінію щодо даного питання і там повідомили, що банк має право звертатись до укрборгу, якщо
Сенс Банк
Ответ банка
25 февраля 2015, 10:42
pavel3435, добрий день! Ваше звернення розглядається, хоти зазначити, що згідно закону України «Про звернення громадян», Банк має 30 календарних днів з дати отримання організацією заяви для підготовки та відправки письмової відповіді.
У разі, якщо відповідь не може бути сформований у зазначений період — організація відправляє клієнту проміжну відповідь з інформацією про те, що відповідь буде надана протягом 15 календарних днів.

Комментарии - 10

+
+7
sanch ☺
sanch ☺
23 февраля 2015, 12:25
#
Вы заключили кредитный договор с банком (далее — «Б»). Затем Укрборг (далее — «У») требует от Вас деньги, не суть важно на каком основании. В договоре с «Б», ничего не сказано про «У», как и нету официального уведомления Вас от «Б», о продаже Вашего долга «У».
Теперь вопрос к Вам, при чем тут «У»?
Если Вы заплатите «У», то завтра «Б» скажет, что не знает никакого «У» и потребует от Вас денег, при этом он будет прав на все 100 %.

Если взять информацию по Укрборгу, то эта контора не имеет банковской лицензии и не является финансовым учреждением. Поэтому банк не мог продать ему Ваш долг (см. ст. 1079 ГК Украины).
Кроме этого, согласно действующего законодательства, банк обязан был официально уведомить Вас о смене кредитора, предоставив договор уступки права и т.п. Без такого уведомления, Вы никому другому, ничего не обязаны платить.

Выходит Укрборг — обычная коллекторская контора. Как вести себя с ними — гугл в помощь.
+
+3
Lana86
Lana86
24 февраля 2015, 10:23
#
Вы заключили кредитный договор с банком (далее — «Б»). Затем Укрборг (далее — «У») требует от Вас деньги.В договоре с «Б», ничего не сказано про «У», как и нету официального уведомления Вас от «Б», о продаже Вашего долга «У».
Теперь вопрос к Вам, при чем тут «У»?

Отсутствие в кредитном договоре пункта относительно переуступки права денежного требования третьему лицу НЕ исключает такую возможность. Даже существующая договоренность между кредитором и должником о запрете уступки права денежного требования никаким образом не влияет на право кредитора уступить своё денежное требование фактору. Хотя в данном случае кредитор не освобождается от ответственности перед должником за нарушение этого условия договора, а последний имеет полное право требовать возмещения понесенных убытков.

Со всем остальным согласна.
Возможно, эта комбинация разработана специально и рассчитана на юридически неподкованных клиентов.
Цель – запорошить глаза клиенту и взыскать с него долг ДВАЖДЫ!!!
+
+5
sanch ☺
sanch ☺
25 февраля 2015, 14:16
#
Вы неверно поняли меня.
Если нет официального уведомления о переуступке прав — то «У» третье лицо, которому Павел ничего не должен.
+
0
Lana86
Lana86
25 февраля 2015, 15:44
#
Ок :)
+
0
pavel3435
pavel3435
27 февраля 2015, 15:26
#
Дякую за відповідь
+
0
pavel3435
pavel3435
27 февраля 2015, 15:29
#
Дякую за відповідь
+
+3
Lana86
Lana86
24 февраля 2015, 10:25
#
Шановний авторе!!! Рекомендую Вам перед внесенням чергового платежу відправити письмове повідомлення на ім'я Голови правління банку (на адресу головного офісу), що Ви, посилаючись на статтю 1082 Цивільного кодексу України, до письмового повідомлення про те, що відбулася заміна кредитора, і надання доказів наявності у нового кредитора відповідних прав, повинні виконувати свої зобов'язання первісному кредитору, тобто банку, який видав кредит, що буде вважатися належним виконанням (відправити необхідно цінним листом, з описом вкладення та повідомленням про вручення!!!).

Зберігайте квитанцію поштового відділення, опис вкладення, повідомлення про вручення листа і ВСІ квитанції, що підтверджують здійснення платежів в рахунок виконання Ваших зобов’язань перед банком!!!

Крім того, раджу Вам ознайомитись зі статтею у моєму блозі (прошу звернути увагу на коментарі до неї, в яких також є корисна інформація):
minfin.com.ua/blogs/Lana86/64712/#comments
+
0
pavel3435
pavel3435
27 февраля 2015, 15:27
#
Дякую за відповідь
+
+11
Lana86
Lana86
24 февраля 2015, 10:27
#
Стаття 516 Цивільного кодексу України:
1.Заміна кредитора у зобов'язанні здійснюється без згоди боржника, якщо інше не встановлено договором або законом.
2.Якщо боржник не був письмово повідомлений про заміну кредитора у зобов'язанні, новий кредитор несе ризик настання несприятливих для нього наслідків. У цьому разі виконання боржником свого обов'язку первісному кредиторові є належним виконанням.

Стаття 517 Цивільного кодексу України:
1.Первісний кредитор у зобов'язанні повинен передати новому кредиторові документи, які засвідчують права, що передаються, та інформацію, яка є важливою для їх здійснення.
2.Боржник має право не виконувати свого обов'язку новому кредиторові до надання боржникові доказів переходу до нового кредитора прав у зобов'язанні.
+
+11
Lana86
Lana86
24 февраля 2015, 10:28
#
Стаття 1082 Цивільного кодексу України:

1. Боржник зобов'язаний здійснити платіж факторові за умови, що він одержав від клієнта* або фактора письмове повідомлення про відступлення права грошової вимоги факторові і в цьому повідомленні визначена грошова вимога, яка підлягає виконанню, а також названий фактор, якому має бути здійснений платіж.

2. Боржник має право вимагати від фактора надання йому в розумний строк доказів того, що відступлення права грошової вимоги факторові справді мало місце. Якщо фактор не виконає цього обов'язку, боржник має право здійснити платіж клієнтові* на виконання свого обов'язку перед ним.

*КЛІЄНТ – це первісний кредитор (в даному випадку банк, що видав кредит).
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 

Курс валют в Сенс Банке

Валюта Покупка Продажа
EUR 42.5 43.05
USD 39.65 40.1
Все курсы банка

Курс валют в Сенс Банке

Валюта Покупка Продажа
EUR 42.5 43.05
USD 39.65 40.1
Все курсы банка
Главная / Банки Украины 🏦 / Сенс Банк 💰 / Отзывы о Сенс Банке 📝 / Чому банк не реагує на моє звернення