Минфин - Курсы валют Украины

Установить
vechislavs
vechislavs
Зарегистрирован:
17 декабря 2013

Последний раз был на сайте:
13 марта 2023 в 02:15
Подписчики (96):
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
57 лет, Киев
vasia2
vasia2
63 года
zvezdaliza
zvezdaliza
Allin
Allin
45 лет
SHRL
SHRL
44 года, донецк
OGls
OGls
70059242
Дмитрий Кожух
Panthera
Panthera
1On
1On
Запорожье
Alexandr707
Саша Ш.
Жашков city
ApamaT
ApamaT
ruslan93
ruslan93
все подписчики
24 апреля 2015, 19:07

Новости от «Укрэнерго»

Ситуація із паливозабезпеченням електростанцій залишається надскладною
23 квітня 2015 | Диспетчерське управління

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Як повідомлялося раніше, запаси вугілля на складах генеруючих компаній зменшуються, і на деяких ТЕС його залишалось на 1-2 дні. Ситуація ускладнюється тим, що обсяги поставок вугілля на низку ТЕС зменшуються, про що свідчить динаміка середньодобових поставок вугілля в березні-квітні цього року.

Середньодобові поставки вугілля на електростанції ДТЕК Енерго зменшилися у березні в порівнянні з лютим на 26,7%, а за 23 дні квітні на 24,1%. В той же час компанія Донбасенерго відповідно збільшила поставки вугілля на 43% та 100%, а компанія Центренерго збільшила поставки в березні в порівнянні з лютим в 2,3 та у квітні у 3,1 рази (див. діаграму).

Середньодобові поставки вугілля наелектростанції ДТЕК Енерго в натуральному вимірі зменшилися у березні у порівнянні до лютого на 11,4 тис.т., а у квітні (до лютого) на 15,6 тис.т. Донбасенерго за цей період збільшило поставки на 1,9 тис.т. та на 4,6 тис.т. відповідно, Центренерго – на 4,6 тис.т. у березні та на 7,6 тис.т у квітні.

Такий стан вимагає від генеруючих компаній негайних заходів із забезпечення електростанцій паливом найближчим часом. Без термінових дій щодо збільшення поставок палива країну чекають масові вимкнення споживачів через дефіцит потужності в об'єднаній енергетичній системі України.

ДП «НЕК „Укренерго“ звертає увагу на стан в галузі енергетики України
21 квітня 2015 | Прес-релізи

​​​​​​​​Учасники наради з підготовки роботи ДП «НЕК «Укренерго» в осінньо-зимовий період 2015-2016 р. під час обговорення закликали до негайних дій з подолання кризової ситуації, що склалася у сфері електроенергетики. Ініціатором проведення спільної апаратної наради, стало державне підприємство НЕК «Укренерго», Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії (Держенергонагляд) та Державна інспекція з експлуатації електричних станцій і мереж.

«Десятиріччя енергетика України трималась лише на професіоналізмі людей, на своєму запасі міцності, без грошових вливань, — вважає виконуючий обов'язки директора ДП «НЕК «Укренерго» Юрій Касіч. — На жаль, з роками ситуація не змінилася, а лише погіршилась. І якщо зараз нічого не робити для її кардинальної зміни, то завтра, можемо мати непередбачувані наслідки. Не можна обмежуватися лише намаганням якось підтримувати галузь».

На думку фахівців галузі, основні проблемні питання — зношеність обладнання та висока аварійність. Біля 60% обладнання та ліній електроенергії знаходяться в експлуатації понад 40 років, тобто морально та технічно застарілі.

Тільки по ДП «НЕК «Укренерго» аварійність у 2014 році зросла у два рази відносно до аналогічних показників 2013 року. Як наслідок, середня тривалість перерви електропостачання споживачів ОЕС України становить від 580 до 870 хвилин порівняно з аналогічним показником, який складає 40 (50 в крайньому разі) хвилин в країнах, що входять до європейського енергетичного об'єднання.

На думку Юрія Касіча, основною причиною ситуації, в якій опинилася енергетична галузь держави, є її систематичне недофінансування та недостатній рівень підтримки з боку держави в минулому.

Наразі державне підприємство НЕК «Укренерго» виступає за розробку комплексу заходів щодо подолання кризової ситуації. Серед пропозицій — усунення фактичної тарифної диспропорції, відповідність витрат на розвиток галузі наявним її потребам, неупереджений контроль за ефективним використанням інвестицій та запровадження практики випереджаючого і прогнозованого розвитку електроенергетичної інфраструктури, де споживач (інвестор) відчуватиме готовність з боку держави спільно вирішувати будь-які наявні проблеми – ось що має стати новою енергетичною політикою країни, яка впевнено крокує в напрямку європейської інтеграції.

Представники енергетичної галузі продовжили свій діалог 21 квітня, де до розробки пропозицій долучилися керівники енергетичних компаній всієї країни. На їхню думку, кожна енергопостачальна компанія також має звернутися до профільного міністерства, до НКРЕ зі своїми пропозиціями щодо необхідних ресурсів для підтримання у робочому стані власного енергогосподарства.

ДОВІДКА

Державне підприємство «Національна енергетична компанія «Укренерго» – оператор електроенергетичних мереж країни. ДП НЕК «Укренерго» є державним унітарним підприємством електроенергетичної галузі і діє як державне комерційне підприємство, що засноване на державній власності, підпорядковане та належить до сфери управління Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Структура компанії побудована за регіональним принципом і об'єднує 8 електроенергетичних систем (Дніпровську, Донбаську, Західну, Кримську, Південну, Південно-Західну, Північну та Центральну), яким підпорядковані 32 структурні підрозділи з експлуатації магістральних і міждержавних електричних мереж.

​​http://www.ukrenergo.energy.gov.ua/Pages/ua/DetailsNew.aspx?nID=425&urlNews=/pages/ua/pressreleases.aspx

​​​​​​

Просмотров: 426, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться