Минфин - Курсы валют Украины

Установить
vechislavs
vechislavs
Зарегистрирован:
17 декабря 2013

Последний раз был на сайте:
13 марта 2023 в 02:15
Подписчики (96):
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
57 лет, Киев
vasia2
vasia2
63 года
zvezdaliza
zvezdaliza
Allin
Allin
45 лет
SHRL
SHRL
44 года, донецк
OGls
OGls
70059242
Дмитрий Кожух
Panthera
Panthera
1On
1On
Запорожье
Alexandr707
Саша Ш.
Жашков city
ApamaT
ApamaT
ruslan93
ruslan93
все подписчики
8 ноября 2014, 15:22

Ю.Продан підтвердив наявність кримінального провадження щодо перевірки закупівлі вугілля

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ю.Продан заявив, що готовий співпрацювати з правоохоронними органами, але, за його словами, головне, щоб під час цих перевірок не було затримки з постачанням вугілля в Україну

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан в ексклюзивному коментарі УНН підтвердив, що органи прокуратури мають намір перевірити усі угоди, пов'язані із закупівлею вугілля.

«Мені складно сказати, що там за справа. Я розумію, що ця справа пов'язана з тим, що прокуратура перевіряє державну компанію „Центренерго“, перевіряє яким чином і які обсяги вугілля закуповувалися. Я так розумію, що перевірка йде по всім угодам, пов'язаним із закупівлею вугілля. ПАРівське вугілля і ці угоди будуть також перевірятися», — зазначив міністр.

Він також повідомив, що вугілля у ПАР закуповувалося у «прозорого» трейдера і його вартість відповідає ринковій ціні.

«Об'єктивну ціну на ПАРівське вугілля не можна порівняти з ціною українського та російського вугілля. Звісно, воно буде дорожчим через транспортування, перевантаження у портах і так далі. Наскільки мені відомо з інформації, яку мені надавала компанія „Центренерго“ і та державна компанія, яка закуповувала, вони закуповували в досить прозорого трейдера, з прозорими складовими, які встановлюють ціну на вугілля. Вони керувалися відповідною ціною на ринку, яка є в Південно-Африканській Республіці, і плюс ті відповідні затрати по транспортуванню вугілля до українських станцій. В мене така інформація»,- сказав Ю.Продан.

Крім того він підкреслив, що наразі головне аби Україна мала безперервний потік надходження вугілля від альтернативних постачальників, навіть якщо вони дещо дорожчі за російське вугілля.

«Тут головне, щоб не було затримки постачання вугілля на українські теплові станції, адже запаси вугілля критичні. Нам треба мати декілька альтернативних джерел постачання вугілля і не залежати від одного постачальника, адже ми знаємо до чого це може призвести», — наголосив міністр.

Ю.Продан також повідомив, що він особисто та Міністерство енергетики та вугільної промисловості готові співпрацювати з правоохоронними органами.

Джерело: УНН
Комментарий: вот Вам и «шкандаль», о котором я писал ранее minfin.com.ua/blogs/vechislavs/59606/ только «по краю» пойдёт «стрелочник», очень интересно, чем это закончится!
Просмотров: 390, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 2

+
+13
Anko
Anko
8 ноября 2014, 15:42
#
Любі друзі сваряться?
+
0
vechislavs
vechislavs
8 ноября 2014, 15:43
#
Да наверно уже не «люби».
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться