Минфин - Курсы валют Украины

Установить
uainvestor
uainvestor Рефлексії
Зарегистрирован:
22 сентября 2011

Последний раз был на сайте:
11 октября 2023 в 21:17
uainvestor — Рефлексії
Блог «Рефлексії»
28 сентября 2015, 19:36

Де взяти гроші? Час дорослішати.

..

Кожна людина має певні внутрішні переконання – цінності, що мотивують її до відповідних почуттів, думок, дій. З часом, цінності бува змінюються: іноді — поступово, еволюційно, іноді – раптово, революційно. Такою є логіка розвитку. Напевне, було б прикро, порушивши цю логіку, загрузнути в болоті старих цінностей, що вже не відповідають вимогам часу. Це – як потрапити у дорослий світ фінансових і матеріальних активів з дитячими уявленнями про вартість обгорток від жувальної гумки. Сьогодні, у дорослому віці, ми сміємось над дитячими мріями, цінностями, образами, страхами, сльозами, уявленнями, але ж тоді, у дитинстві, все це було аж надто серйозно і викликало в нас не абиякі емоції.

З точки зору вічності, людство знаходиться у немовлячому віці. Такими ж немовлячими є наші уявлення і наші цінності. Сьогодні ми цінуємо розум, силу, владу, а насамперед, гроші. Не маю сумнівів, що з часом (майже за казкою про Попелюшку), карета перетвориться на гарбуза, коні – на мишей, а гроші – на конфетні фантики. І ми з посмішкою будемо згадувати нинішні баталії за володіння цими фантомними речами.

Подібні процеси вже йдуть. Можливо, в повній мірі, ми їх ще не усвідомлюємо; можливо, зміну епох (Риб на Водолію) ще не завершено; можливо, діють ще не відомі нам чинники, але їхня присутність вже відчувається. Наш вибір полягає в тому, підтримувати виникаючі тенденції чи робити їм спротив, бути в тренді наростаючих змін чи тулитись на узбіччі історичного потоку, радо сприймати нові цінності чи вперто чіплятись за старий паперово-металевий мотлох.

Кажете, що неможливо прожити без грошей? Якихось два-три десятиріччя тому, ми не могли прожити без улюбленої ляльки, плюшевого ведмедика і заповітних дитячих скарбів у конфетній коробці. Час дорослішати.

То як-таки від них, тобто грошей, відмовитись? А не треба відмовлятись, достатньо відокремитись, позбавитись залежності, перенести свою любов на інші речі.

Гроші корисні в нашому матеріальному світ, як корисні будь-які інструменти в руках майстра. Станьте майстром, і вам радо вручать належне: слюсар отримає слюсарні інструменти, перукар – перукарні, а майстер життя отримає необхідні засоби життя.

Чи люблять майстри свій робочий інвентар? Навряд, скоріш цінують, як вірних помічників, що допомагають їм розвинути свій талант, втілити почуття, розкрити любов, що живе у душі, явити її світові.

Саме так: явити любов світові, і світ віддячить нам засобами її розвитку. Знадобляться гроші? Значить це будуть гроші. В якій кількості? По ділам нашим. А можливо і навіть ймовірно, що нам знадобляться зовсім не гроші, а наприклад, люди. Люди, що прикрасять наше життя, зроблять його щасливим. Бо істинно нашою метою є все-таки щастя, а не гроші, чи не так?

Просмотров: 1080, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться