Минфин - Курсы валют Украины

Установить
uainvestor
uainvestor Рефлексії
Зарегистрирован:
22 сентября 2011

Последний раз был на сайте:
11 октября 2023 в 21:17
uainvestor — Рефлексії
Блог «Рефлексії»
27 сентября 2015, 11:20

Як нашу свідомість знищують гарантії ФГВФО.

..

«Нищие моляться

Моляться на

То, что их нищета

Гаранти-рова-на»

Ілля Кормільцев «Скованные одной цепью».

..

За повідомленнями ЗМІ, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) заявив, що власниками, керівниками і співробітниками збанкрутілих банків вкрадено більше 116 мільярдів гривень. Аби розрахуватись з вкладниками, цю суму вимушена буде компенсувати держава.

Подібна ситуація не випадкова. Вона є закономірним наслідком того, що завжди сприймалося нами, як велике досягнення. Мова йде про ФГВФО. Його існування, на мій погляд, і є першопричиною глибоких негараздів, які не завжди лежать на поверхні, саме тому, що вони глибинні, фундаментальні.

Раніше я вже писав про те, як нашу свідомість спалює інфляція, що є невід’ємною частиною фінансової системи, створеної багатими на користь багатим: http://pensioneriya.blogspot.com/2015/08/blog-post_22.html. Здається, що ФГВФО створений на користь бідним, але насправді, він теж працює на багатих. Переконаємось в цьому, збудувавши просту модель.

Задля її спрощення, уявімо суспільство з 10 осіб: 1 банкір, 1 бізнесмен, 1 державний чиновник, 1 великий вкладник, 1 маленький вкладник і 5 пересічних громадян, що не є вкладниками банку.

Уявний порядок дій відображено в таблиці: pensioneriya.blogspot.com/2015/09/blog-post_26.html

1. Спочатку гарантії Фонду мотивують вкладників нести гроші до банку.

2. Деякий час імітується бурхлива діяльність і вкладникам нараховуються відсотки.

3. Потім банкір разом з іншими учасниками корупційної афери — бізнесменом і чиновником, ділять їх між собою. Банк виголошується банкрутом.

4. Держава збирає податки, аби компенсувати втрати вкладникам. Звичайно, що збирають з усіх порівну.

5. Вкладники отримують компенсацію.

6. Підсумкові розбіжності вражають: багаті знову збагатилися, бідні знову збідніли.


1. Багаті учасники корупційної афери збільшили статки на 200. Бідні, що не мали грошей для вкладів, збідніли на 100 кожний. Висновок повністю співпадає з біблейським (з притчі про таланти): «Бо кожному, хто має, дасться йому та й додасться, хто ж не має, — забереться від нього й те, що він має» (Мв. 25:30). І це означає не випадковість того, що сталося.Підсумки наступні.

2. Середній, так би мовити клас, вважає, що залишився при своїх і навіть дещо заробив, але насправді він втратив. Втратив обернено пропорційно до рівня своїх статків, тобто, бідніші втратили більше. І це ще раз нагадує нам, нащо потрібно інвестувати: http://pensioneriya.blogspot.com/2014/07/blog-post_8812.html.

А тепер – про свідомість. Шановні вкладники (і я в тому числі), ми і досі вважаємо, що наша держава разом з ФГВФО мають гарантувати нам банківські вклади за рахунок загалом всіх, переважно бідніших від нас, українців? В такому разі, своєю викривленою свідомістю, ми схвалюємо і благословляєте подібні, але більш масштабні дії з боку багатих. Засуджуючи їх, ми одночасно прагнемо стати ними. Статистично (перегляньмо таблицю), це неможливо. Максимум, чого ми здатні домогтися – це зменшити свої втрати. Звичайно, я не рахую тих, хто розштовхавши ліктями корупціонерів, стане між ними або, завдяки своїм талантам, досягне багатства чесним шляхом.

Вважаю, що є інший, більш прийнятний шлях. На матеріальному рівні – спиратись на власні сили і обмежувати споживацтво; на духовному рівні – розробляти нові фінансові системи з якісно новими гарантіями; на рівні душі – нарощувати любов і позбавлятись залежностей. Дещо про це вже було, але розмову буде продовжено: http://pensioneriya.blogspot.com/2014/07/blog-post_3823.html.

А поки що достатньо переставати дивитись на світ «широко заплющеними очима».

Просмотров: 791, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 13

+
+9
sdsdsd
sdsdsd
27 сентября 2015, 13:00
#
Поддерживаю Вас полностью что нужно материальные приоритеты заменить на более глубокие -духовные
Для такого достижения нужно в первостепенной форме завалить(дедоларизация) финансовую систему чтоб у людей появился стимул к работе и накопления средств для неблагоприятных дней (Шоковая терапия)
У многих сограждан очень плохие мысли о том закроется банк или нет выплатит ФГВ или нет, пока каком курсу и в какой валюте и тд. Такого не должно быть и люди как пчелки должны жужжать на работе. после работы -нарощувати любов і позбавлятись залежностей.
+
+8
uainvestor
uainvestor
28 сентября 2015, 16:54
#
Двоякі почуття від вашого запису. Дякую, що підтримуєте зміну пріоритетів. Але досягнути цього економічними заходами, неможливо.

Хіба залежність від грошей знімається збільшенням їхньої кількості? Тут треба міняти не зовнішні умови, а внутрішні цінності. Не може бути любов за робочим графіком: до обіду я працюю, а після обіду — люблю.

Якщо в душі — любов, то робота — це один зі способів її розвитку і розкриття. А гроші — то лише побічний ефект цього процесу.

Гроші завжди будуть у того, кому вони не потрібні, а залежний від них втратить і те, що має: «Бо кожному, хто має, дасться йому та й додасться, хто ж не має, — забереться від нього й те, що він має» (Мв. 25:30)

Таким є напрямок змін.
+
0
sdsdsd
sdsdsd
29 сентября 2015, 9:48
#
Двусмысленные чувства от записи возникли скорее всего что подсознательная часть разума сопротивляется что если денежная система рухнет то все накопления могут аннулироваться если такие есть (я думаю что все же есть по выше указной причине)
Если бы у человека не было накоплений то зачастую такие люди стремятся к коммунистической модели (всем все поровну )
Сознательная часть говорит о внутренних ценностях — они должны быть выше материальных как у любого другого человека
+
0
sdsdsd
sdsdsd
29 сентября 2015, 10:06
#
Я все же склонен к тому что внешние условие должны меняться быстрее чем внутренне. Человек по природе ленивый и не может изменится без внешнего толчка.
Вся история человечества по таком принципу изменялась -другие навязывали то что есть правильное а что есть не правильное начиная от создание религии прививая ее другим (христианство очень хороши пример как происходило крещения людей на руси-5 сентября 1698 года, великим и могущественным царем всей Руси Петром I, был издан указ: рубить бороды. )
с тех времен мы язычники стали «рабами божьим» и сейчас это принимаем за нормально явление
Почему в Америке люди поют со смехом а у нас со слезами на лице? Наверно вы знаете но об этом не принято говорить
+
0
sdsdsd
sdsdsd
29 сентября 2015, 10:43
#
Хіба залежність від грошей знімається збільшенням їхньої кількості?
Такой вопрос может раскрыть только те люди которые обладают накоплением денег которые они не потратят за всю жизнь и продолжат дальше накапливать (наши олигархи)

Для обычного человека есть предел
В основном те кто занимает нишу среднего бизнеса достигли того предела которого они хотели позже останавливают развития (разветвления ) бизнеса на том уровне когда ощущают что у них есть достаток денег (такое происходит очень часто если вы понаблюдаете за такими людьми )
За бедных людей не хотелось бы говорить поскольку вопрос будет считаться неадекватным когда человек расписал всю ЗП на еду и коммуналку
+
0
sdsdsd
sdsdsd
29 сентября 2015, 10:46
#
Приложу к тексту пирамиду Маслоу
https://ru.wikipedia.org/wiki/Пирамида_потребностей_по_Маслоу
+
0
ballistic
ballistic
2 октября 2015, 0:33
#
Начальная версия пирамиды Маслоу :)
+
0
Banderlog
Banderlog
30 сентября 2015, 9:24
#
4. Держава збирає податки, аби компенсувати втрати вкладникам. Звичайно, що збирають з усіх порівну.
Поправте мене якщо я помиляюсь, але схема у Вас викривлена
1. джерела наповнення ФГВ не обмежуються податками
2. як це так держава збирає з усіх порівну?
+
0
uainvestor
uainvestor
30 сентября 2015, 11:01
#
Спробуйте виправити. Буду вдячний.
+
0
Banderlog
Banderlog
30 сентября 2015, 11:47
#
Про інші джерела наповнення фонду не буду… подивитись закон легко.
Про державу — держава доповнює фонд за рахунок додатковою емісії грн. А це бє по тих хто має грн запас, прямо пропоційно до обєму заощаджень в грн.

-Шановні вкладники (і я в тому числі), ми і досі вважаємо, що наша держава разом з ФГВФО мають гарантувати нам банківські вклади за рахунок загалом всіх.
— досі так вважаю. окрім цього вважаю що валютні вклади фгв повинен повертати валютою. якщо не буде гарантій навіщо ризикувати цілим заради 5 частини? тоді щоб зібрати певну суму єдиний вихід складати в матрас валюту. І це будуть не тільки гроші які повинен повернути мені фгв, а взагалі всі мої депозити. Ви вважаєте що такий стан справ принесе суспільству більше вигоди?
+
0
uainvestor
uainvestor
30 сентября 2015, 13:55
#
Краще той шлях, що веде до розвитку.
Я вже колись писав про теорію подолання конфліктів. Є 5 шляхів.
1. Подолати
2. підкоритись
3. уникнути
4. знайти компроміс
5. змінитись самому
Гроші в матрас — це № 3, а до розвитку ведуть №№ 4-5
+
0
Banderlog
Banderlog
30 сентября 2015, 14:50
#
Фонд гарантування і є компромісом. хоча останнім часом він не справляється…
1 пункт не підходить. я вже втомився, хватить з мене на поки.
2 не розглядається.
5 не зрозумів.
+
0
uainvestor
uainvestor
30 сентября 2015, 17:35
#
Фонд був компромісом, поки його наповнювали банки за рахунок вкладників. з моменту підключення бюджету, ми перейшли до п.2

Якщо ми не можемо вплинути на ситуацію, можеме міняти до неї своє ставлення.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться