Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Serginvest
Serginvest
Зарегистрирован:
16 января 2012

Последний раз был на сайте:
11 октября 2023 в 21:22
18 января 2012, 1:51

Про успішних і невдалих трейдерів …

Ми всі намагаємося навчитися чомусь, спостерігаючи за тими, хто робить це добре. Хтось навчився грати в футбол, спостерігаючи за Расі Пауер, хтось вивчав гру Пола Хабера, перш, ніж стати гандболістом. На науковомій мові це називається моделюванням.

У трейдингу ви можете зробити те ж саме. Слід знайти хорошого трейдера і ретельно вивчити кожну його дію і принципи роботи, необхідно спробувати визначити, що ж він робить для того, щоб бути успішним, а потім зафіксувати цю успішну формулу в своїй свідомості і тілі.

Існує велика відмінність у тому, як ведуть свою торгівлю переможці і невдахи. Однак, найцікавіше в тому, що між цими типами трейдерів є і важливі однакові риси. Спробуємо розібратися, що ж у них спільного і чим вони відрізняються один від одного.

Ідея торгівлі поглинає і переможців і невдах, це їхнє життя. Гра на біржі для них – це пристрасть. І навіть найбільший невдаха грає з такою ж енергією та інтенсивністю, як і самий успішний трейдер. Бажання і спонукання є їх рушійною силою.

Будь то невдахи або переможці, за статистикою це не дуже товариські люди, хоча вони можуть бути дуже пристрасними трейдерами.

Їхнє життя просто пронизане екстремізмом. Обидві ці групи, схоже, сповідують екстремальний спосіб життя і віри. У більшості випадків вони бачать наш світ у чорно-білих фарбах з дуже малою кількістю півтонів. Напевно, саме це і ввергає більшість невдах в такі великі неприємності. Так як вони віддаються торгівлі цілком і абсолютно, але щось роблять неправильно з самого початку, їх катастрофи стають настільки масштабними і постійними.

Більшість невдах одержимі ідеєю якнайшвидшого перетворення вкладених тризначних сум в шестизначні. Їх метою стають швидкі й суттєві прибутки в найкоротші терміни. Всі опитані невдахи хвилювалися, перш, ніж здійснити операцію, вони просто не могли утриматися від взяття угоди і сидіти поза грою в очікуванні відкриття позиції. Вони отримують емоції просто від самої гри, неважливо, виграють вони при цьому або програють. Сидіти без відкритих позицій нестерпно для них, вони хворіють торгової лихоманкою.

Два наступних недоліки майже всіх невдах стосуються управління капіталом і торгових рішень. Занадто мало уваги вони приділяють управління капіталом. На думку одного з опитаних, суть гри полягає не в тому, щоб управляти капіталом, а в тому, прав ти чи не правий. Мало хто з них звертає пильну увагу на свої активи і на баланс свого рахунку. Деякі були навіть вражені тим, що хтось щодня це відстежує, і просто не розуміли, яке відношення все це має до відкриття виграшній позиції. У кожному невдасі не вистачає віри в те, що виграш реально можливий, а деякі просто не вірять, що хтось дійсно заробляє цим на життя, навіть дивлячись на представлені докази фінансових менеджерів, що прибутки робляться регулярним чином.

Згідно з опитуваннями, всі переможці мали ту чи іншу форму управління капіталом, і всі були технічними трейдерами. Всі успішні трейдери використовують стопи і не здійснюють операції тільки від нічого робити. Вони мало радяться зі своїм «внутрішнім голосом» і діють виключно на підставі розрахунків.

Переможці, в основному, торгують на невеликому числі ринків, які вони знають краще за інших, невдахи ж розкидаються і міняють ринки та інформаційні бюлетені.

Усі переможці цілком вірять в те, що вони зможуть зробити гроші і не дозволяють поганому вторгатися в їхнє життя, не здійснюючи дурних вчинків на ринку.

Просмотров: 1470, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться