Минфин - Курсы валют Украины

Установить
lostapiv
Любомир Остапів Сімейний Бюджет
Зарегистрирован:
25 марта 2017

Последний раз был на сайте:
14 октября 2022 в 16:00
Любомир Остапів — Сімейний Бюджет
допомагаю українцям приймати розумні фінансові рішення завдяки соціальному проекту Сімейний Бюджет
7 мая 2019, 17:39

Як інвестувати гроші? Помічники і шкідники.

З моменту, коли хтось починає зберігати кошти до дня власної приватної пенсії, які фактори визначають, наскільки успішним є портфель з точки зору чистої прибутковості з поправкою на інфляцію? Це більш складне питання, ніж ви думаєте.

Запитайте професійних інвесторів, і відповіді охоплюють багато вхідних даних, починаючи від корпоративних прибутків, економіки, ризику, оцінки, податків, процентних ставок, настроїв, інфляції тощо.

Несподіваною проблемою є тенденція деяких елементів компенсувати інші. Наприклад, зміни у прибутках можуть бути компенсовані розширенням або скороченням співвідношення ціна акцій/прибуток; сентимент може компенсувати оцінку; дохідність, як правило, змінюється із ризиком. Чому це має значення? Тому що в реальному світі одна рука дає, а інша відбирає.

І тому ми залишаємося складним і інтригуючим питанням. Багатоваріантні системи так важко оцінити традиційним аналізом. Далі йде моя спроба ідентифікувати сім широких елементів, які, як правило, визначають загальний прибуток будь-якого портфеля. Зауважте, що ці елементи ранжовано від найменш значущих протягом всього життєвого періоду до найбільшо. Будь-який останній елемент може скасувати ефект попередніх.

1.Вибір акцій – це те, на що багато приватних інвесторів і більшість ЗМІ зосереджуються. Це багата історія для розгляду з переможцями та переможеними. Без сумніву, кращі збирачі акцій побачать райдужні результати портфеля. Але це лише один з елементів багатьох, і не дивно, що підлягає впливу інших факторів. Наприклад всесвіт активних фондів. Діапазон результатів завдяки майстерності або удачі є досить широким. Однак, чистий прибуток, що припадає на відбір може бути легко нівельований будь-яким з наступних факторів.

2 Комісії. Загальні витрати портфеля, враховуючи складний відсоток протягом 20 або 30 років, можут «відїсти» значну суму доходів. Одне дослідження Vanguard Group зазначило, що коефіцієнт витрат 1.1% може коштувати до 25% від загального прибутку після 30 років. Це не враховує інші витрати, такі як витрати на торгівлю, податки на прибуток від капіталу. Зростання індексих фондів протягом останнього десятиліття є мовчазним визнанням того, що для пересічного інвестора комісійні значать більше, ніж вибір акцій.

3.Розподіл активів (asset allocation). Яке оптимальне співвідношення акцій, облігацій, нерухомості, альтернативних інвестицій і грошових коштів у портфелі? Академічні дослідження довели, що розподіл є набагато важливішим для портфелю, ніж вибір акцій. Можна уявити собі всілякі сценарії, де розподіл активів перемагає вибір. Суперуспішний вибір акцій, коли їх доля у у портфелі всього лиш 20%, не сильно допоможе загальному прибутку інвестиційного портфелю.

4. Точки входа та точка виходу з ринку, рік народження. Для довгострокового інвестора оцінки менше відносяться до дороговизни-дешевезни акцій, і більше до точки коли вони a) починають інвестувати, і б) починають виходити на пенсію. Багато чого з цього є випадковим і поза вашим контролем. Уявіть, що ринок валився перед вашими роками заощадження та інвестування; це має позитивно вплинути на чисту прибутковість у часі. А як щодо того, хто пішов у відставку в 2000 році і почав вилучати капітал після того, як ринок пішов вниз? Це також матиме вплив. Ті що народилися в 1948 році, мали свої роки активного інвестування (35-65 років) в період з кількома ринками биків і процентними ставками, які знизилися з більш ніж 15% до менш ніж 1%. Вони потрапили в ринок, який за десять років до виходу на пенсію потроївся.

5.Довгостроковий план і ранній початок. Довгий горизонт інвестування визначається багатьма факторами, включаючи довголіття. Наскільки довгим буде ваше життя це функція генетики, способу життя і удачі! Але коли починаєш відкладати на старість, це не рішення залежне від генетики чи здоров’я. Чим раніше ви почнете, тим краще працюватиме на вас магія складниї відсотків.

6. Самоосвіта та відкритість до навчання. Ми всі починаємо як новачки-інвестори. Кожен робить помилки – навіть великі, як Уоррен Баффет і Джек Богл. Ключове питання полягає в тому, наскільки швидко ви можете зрозуміти всі речі, які ви робите неправильно. Самосвідомість і его – важлива нитка в цьому контексті. Чим швидше ми навчимося вчитися на своїх помилках, тим краще наші інвестиційні портфелі.

7. Поведінка та дисципліна: Ніщо не матиме більшого впливу, аніж поведінка інвесторів під тиском. Я натрапив на це спостереження на початку своєї кар’єри в якості торговця; все, що я дізнався з тих пір, служило для підтвердження цього.Ми бачимо це знову і знову в даних – просто подивіться на кількісний аналіз поведінки інвесторів DALBAR. Інвестори продовжують залишатися своїми найгіршими ворогами, коли йдеться про ефективність інвестицій. У середньому, їхні дії значно знижують свою прибутковість, але в найгірших випадках вони знищують прибутки. Ще гірше, поведінка (або принаймні повинна бути) в межах власного контролю інвестора!

Бонус: Удача і випадковий шанс. У інвестуванні є багато випадковостей. Ми часто не можемо визначити різницю між навичками та успіхом у виборі акцій. І момент, коли кожен зрозуміє це, також може бути дещо випадковим.

Цей список підкаже вас як інвестувати гроші. Принаймні, ви можете визнати області, які переоцінюєте і недооцінюєте. Ваші прибутки від інвестицій подякують вам)

Як інвестувати гроші? Помічники і шкідники – переклад з англійської статті What Helps or Hurts Investment Returns? Here’s a Ranking

Ще із серії Як інвестувати гроші – Чому комісії інвестора мають бути низькими

Просмотров: 3661, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 6

+
+1
1112VFRFH
1112VFRFH
8 мая 2019, 21:46
#
ПриймаютьПОЛОГИ,а рішення У Х В А Л Ю Ю Т Ь!!!\\або: допомогаю здійснити правильні фінансовіРІШЕННЯ\вирішення\висновки\дії\\Українська-то легко та красиво\\геть мовнокацапські покручі та канцеляризми
+
0
1112VFRFH
1112VFRFH
8 мая 2019, 21:47
#
ДопомОгаюНЕдопомАгаю((
+
0
offizier
offizier
10 мая 2019, 16:16
#
Від коли це??? ДопомАгати - правильний варіант...
+
0
kotmatroskin
kotmatroskin
9 мая 2019, 22:07
#
Подскажите, пжл, как из Украины купить американские акции?
+
0
Олександр Довженко
Олександр Довженко
10 мая 2019, 14:50
#
Зручніше всього через українського брокера-інвесткомпанію
+
0
kotmatroskin
kotmatroskin
10 мая 2019, 23:23
#
Спасибо! Может порекомендуете брокера?
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться