Минфин - Курсы валют Украины

Установить
lostapiv
Любомир Остапів Сімейний Бюджет
Зарегистрирован:
25 марта 2017

Последний раз был на сайте:
14 октября 2022 в 16:00
Любомир Остапів — Сімейний Бюджет
допомагаю українцям приймати розумні фінансові рішення завдяки соціальному проекту Сімейний Бюджет
10 января 2019, 13:43

Декларування інвестиційного прибутку та дивідендів з іноземних цінних паперів

Почалося багато розмов на форумах і в групі інвесторів щодо декларування інвестиційного прибутку та дивідендів з іноземних цінних паперів.

Ми пропонуємо все ж дочекатися Kyiv Invest Meetup 4, де ми будемо розбирати кейси і ділитися максимально практичним досвідом. (14 березня). Час на декларацію ще залишиться.

До цього часу можна витрачати час тільки на теоретичний дискурс.


На сьогодні ПКУ говорить наступне:
«170.2.2. Інвестиційний прибуток розраховується як позитивна різниця між доходом, отриманим платником податку від продажу окремого інвестиційного активу з урахуванням курсової різниці (за наявності), та його вартістю, що визначається із суми документально підтверджених витрат на придбання такого активу з урахуванням норм підпунктів 170.2.4-170.2.6 цього пункту (крім операцій з деривативами).
»
Фактично кожну транзакцію потрібно переводити в грн.

Чого ясно не зробить іноземний брокер, який просто дасть виписку по всім транзакціям.

Просмотров: 344, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 1

+
+25
iAlexm
iAlexm
10 января 2019, 15:53
#
Вопрос:

Согласно действующему законодательству, сумма доходы считает на «дату вывода средств на текущий счёт физического лица». В случае продажи/покупки акций с инвест счета у брокера, такого ввода/вывода не производится. Никаким иным способом воспользоваться средствами с инвест счета, кроме как вывести на физ. счет невозможно.
Означает ли это, что расчет налогооблагаемой прибыли следует производить только в момент вывода с зарубежного счета у брокера на счет физ лица?

Но в таком случае расчет по каждому из инструментов невозможен (что есть плюс из-за его сложности) и возникают совсем другие курсовые разницы (как правило, не в пользу клиента, что «минус»).

Позволяет ли законодательство использовать инвест счет как один «инструмент» и рассчитывать прибыль только согласно введенной и выведенной сумме с переводом по курсу гривны на дату операции?

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться